FMUP - Resumo de Comunicação em Conferência Internacional 68 Collection home page Display Statistics

Browse
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 68
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2022Consumption of ultra-processed foods and adherence to the Mediterranean Diet Pattern and Portuguese adults and elderly: the UPPER ProjectMoraes, Milena; Oliveira, B.M.P.M.; Afonso, Cláudia; Santos, Cristina; Torres, Duarte; Lopes, C.; Miranda, R.; Rauber, F.; Antoniazzi, L.; Levy, R.; Rodrigues, SaraResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2021Web-based tools applied to therapy and counseling during the COVID-19 pandemicArtemisa Dores; A. Geraldo; I. Carvalho; Fernando BarbosaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2021Exercise addiction, body dysmorphic disorder, and use of enhancement drugs during the COVID-19 pandemic confinement period: a transcultural studyArtemisa Dores; I. Carvalho; J. Burkauskas; V. Beretta; K. Ioannidis; P. Simonato; A. Gomez; Z. Demetrovics; H. Fujiwara; S. Chamberlain; N. Fineberg; Fernando Barbosa; O. CorazzaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022Food Preparation Patterns and Diet Quality in the Portuguese populationRei, M.; Correia, D.; Torres, Duarte; Lopes, C.; Costa, A.I.; Rodrigues, SaraResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Exposure to mycoestrogens: a public health concern in Portugal?Martins, C.; Vidal, A.; De Saeger, S.; Nunes, C.; Torres, Duarte; Goios, A.; Lopes, C.; Assunção, R.; Alvito, P.; De Boevre, M.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Exposure of Portuguese population to aflatoxins: the contribution of human biomonitoring to estimation of burden of diseaseMartins, C.; Vidal, A.; De Boevre, M. [et al... ]; Torres, Duarte; Goios, A.; Lopes CResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Exposure of Portuguese population to mycoestrogens: a public health concern?Martins, C.; Jakobsen, L.; Alvito, P. [et al... ]; Torres, Duarte; Goios. A.; Lopes, C.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2017lpha-MSH induces browning of subcutaneous white adipose tissue in miceRodrigues, A.R.; Salazar, M.; Rocha-Rodrigues, S.; Gonçalves, I.O.; Cruz, C.; Almeida, Henrique; Gouveia, AlexandraResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2015Environmental xenoestrogens contribute to inflammation and cardiometabolic risk during obesity in pre-menopausal womenTeixeira, D.; Pestana, D.; Santos, C.; Correia-Sá, L.; Marques, C.; Norberto, S.; Meireles, M.; Faria, Ana; Faria, G.; Freitas, P.; Taveira-Gomes, A; Domingues, V.; Calhau, C.; Monteiro, R.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2018Total and free sugar estimated intake and main dietary sources in the portuguese population: the national food, nutrition and physical activity survey (ian-af 2015-2016)Marinho, A.R.; Lobato, L.; Correia, D.; Severo, M.; Oliveira, A.; Ramos, E.; Torres, Duarte; Lopes, C.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2015High-fat diet-induced obesity rat model: a comparison between wistar and sprague-dawley ratMarques, C.; Meireles, M.; Norberto, S.; Leite, J.; Freitas, J.; Pestana, D.; Faria, Ana; Calhau, C.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2015Immunological impact of induced acute physical activity reductionSilva, D.; Moreira, R.; Pinto, M.; Sokhatska, O.; Beltrão, M.; Pizarro, A.; Delgado, L.; Carvalho, J.; Moreira, Pedro; Moreira, A.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2007Puromycin aminonucleoside-induced nephrotic syndrome presents cardiac atrophy, contractile dysfunction and cytokine activationMoreira Rodrigues, M; Roncon Albuquerque, R; Henriques Coelho, T; Andre P Lourenco; Benedita Sampaio-Maia; Santos, J; Leite-Moreira AF; Pestana, MResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Risk-benefit assessment of cereal-based foods consumed by children - a case study under RB4EU projectAssunção, R.; Boué, G.; Alvito, P. [et al... ]; Lopes, C.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2018Impact of a web-based food allergy training for schools and restaurants: The Food Allergy Community ProgramPádua, I.; Moreira, André; Moreira, Pedro; Barros, RenataResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2017Food allergens recalls on rapid alert system for food and feed (rasff) portal from the EU Commission: 2011-2016 analysisPádua, I.; Moreira, André; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Barros, RenataResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Risks versus benefits of nuts' consumption in Portugal - The balance between preventable myocardial infarction and the burden of the liver cancer associated to aflatoxin exposureAssunção, R.; Jakonsen, L.; Alvito, P. [et al... ]; Lopes, C.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2015Obesity correlates to an increased transforming growth factor β (TGF-β) signaling in human visceral and subcutaneous adipose tissueRodrigues, A.R.; Salazar, M.J.; Moreira, A.; Guimarães, M.; Nora, M.; Almeida, H.; Monteiro, M.P.; Gouveia, AlexandraResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2018Which consumption data are needed to perform risk-benefit assessment?Torres, Duarte; Carvalho, C.; Lobato, L.; Severo, M.; Correia, D.; Lopes CResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019What to expect from the use of regenerative medicine in two stages sinus lift: A systematic reviewCorreia F; Daniel Pozza; Gouveia, S; António Felino; Ricardo Faria e AlmeidaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 68