Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10216/106982
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.creatorLobato. L.
dc.creatorSilva, S.G.
dc.creatorCramês, M.
dc.creatorSantos, Cristina
dc.creatorGraça, Pedro
dc.date.accessioned2019-02-02T06:39:16Z-
dc.date.available2019-02-02T06:39:16Z-
dc.date.issued2016
dc.identifier.isbn978-972-675-253-0
dc.identifier.othersigarra:209721
dc.identifier.urihttps://repositorio-aberto.up.pt/handle/10216/106982-
dc.descriptionO preço e as dificuldades de gestão têm sido frequentemente evocados como obstáculos àintrodução de ementas vegetarianas na restauração coletiva. Utilizando como exemplo, umgrupo exigente como é o das crianças, apresenta-se um exercício técnico e de gestãodemonstrando que é possível a produção deste tipo de refeições a custos similares àsrefeições convencionais (não vegetarianas).Apresentam-se também soluções que podem contribuir para uma gestão local mais autónomae participada dos espaços coletivos de alimentação, onde a presença de vegetais de produçãolocal pode contribuir para a melhoria da qualidade nutricional e ambiental das refeiçõesservidas.
dc.description.abstractThe price and management difficulties have often been mentioned as obstacles to theintroduction of vegetarian menus in mass catering. Using as an example, a demanding group asare children, we present a technical and management exercise demonstrating that it ispossible to produce this type of meals at similar cost to conventional meals (non-vegetarian).Solutions are also presented that can contribute to a more autonomous, local andparticipatory management of these public spaces where the presence of local production ofvegetables can contribute to improving the nutritional and environmental quality of the mealsserved.
dc.language.isopor
dc.rightsrestrictedAccess
dc.subjectCiências da Saúde, Ciências médicas e da saúde
dc.subjectHealth sciences, Medical and Health sciences
dc.titlePlaneamento de refeições vegetarianas para crianças em restauração coletiva: Princípios Base
dc.typeLivro
dc.contributor.uportoFaculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação
dc.subject.fosCiências médicas e da saúde
dc.subject.fosMedical and Health sciences
Appears in Collections:FCNAUP - Livro

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
209721.pdf
  Restricted Access
2.35 MBAdobe PDF    Request a copy from the Author(s)


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.