FCNAUP - Artigo em Revista Científica Internacional 619 Collection home page Display Statistics

Browse
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 619
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2014Salt reduction in vegetable soup does not affect saltiness intensity and liking in the elderly and childrenGonçalves, C.; Monteiro, S.; Padrão, Patrícia; Rocha, Ada; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Internacional
2018Childhood obesity and reduction of hours of sleep: results from cross-sectional studyMarques, G; Matos, M; Afonso, Cláudia; Conceicao, AP; Martins, T; Pinto, S; Festas, C; Pinheiro, ARArtigo em Revista Científica Internacional
2018Cardiovascular Risk Factors Are Correlated with Low Cognitive Function among Older Adults Across Europe Based on The SHARE DatabaseLourenco, J; Serrano, A; Alice Santos Silva; Gomes, M; Afonso, Cláudia; Freitas, P; Constança Paúl; Costa, EArtigo em Revista Científica Internacional
2019Delphinidin-3-O-glucoside inhibits angiogenesis via VEGFR2 downregulation and migration through actin disruptionViegas, Olga; Faria, MA; Sousa, JB; Vojtek, M; Goncalves Monteiro, S; Suliburska, J; Diniz, C; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2019Salt content in pre-packaged foods available in Portuguese marketSofia Cardoso; Olívia Pinho; Pedro Moreira; Maria João Pena; Arminda Alves; José Luís Moreira; Joaquim Mendes; Pedro Graça; Carla GonçalvesArtigo em Revista Científica Internacional
2019Adiposity and attained height in adolescents: a longitudinal analysis from the LabMed Physical Activity StudyRafaela Rosário; Cesar Agostinis-Sobrinho; Luís Lopes; Pedro Moreira; Patrícia Padrão; André Oliveira; Carla Moreira; Susana Póvoas; Jorge Mota; Rute SantosArtigo em Revista Científica Internacional
2020Sodium content of bread from bakeries in Maputo, Mozambique: trends between 2012 and 2018Jessen, N; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Novela, C; Moreira, Pedro; Damasceno, A; Lunet, NArtigo em Revista Científica Internacional
2004Chemical, physical, and sensorial characteristics of "Terrincho" ewe cheese: Changes during ripening and intravarietal comparisonPinho, Olívia; Mendes, Eulália; Alves, M.; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2003Solid-phase microextraction of volatile compounds in "Terrincho" ewe cheese - Comparison of different fibersPinho, Olívia; Pérès, Cristopher; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2012Effect of charcoal types and grilling conditions on formation of heterocyclic aromatic amines (HAs) and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in grilled muscle foodsViegas, O; Novo, P; Pinto, E; Pinho, O; Ferreira, IMPLVOArtigo em Revista Científica Internacional
2003Quantification of short-chain free fatty acids in "Terrincho" ewe cheese: Intravarietal comparisonPinho, O; Ferreira, IMPLVO; Ferreira, MAArtigo em Revista Científica Internacional
2011Headspace SPME-GC/MS evaluation of ethanol retention in cooked meals containing alcoholic drinksDaniela Mateus; Isabel M P L V O Ferreira; Olivia PinhoArtigo em Revista Científica Internacional
2010Effect of green tea marinades on the formation of heterocyclic aromatic amines and sensory quality of pan-fried beefQuelhas, I; Petisca, C; Viegas, O; Melo, A; Pinho, O; Ferreira, IMPLVOArtigo em Revista Científica Internacional
2006Casein breakdown in Terrincho ovine cheese: Comparison with bovine cheese and with bovine/ovine cheesesFerreira, IMPLVO; Veiros, C; Pinho, O; Veloso, ACA; Peres, AM; Mendonca, AArtigo em Revista Científica Internacional
2020Alimentação na Demência Avançada: Documento de Consenso da Sociedade Portuguesa de Medicina Interna e da Associação Portuguesa de Nutrição Entérica e ParentéricaPessoa, A; Almeida, P; Marinho, R; Duque, S; Amaral, Teresa; Pinho, J; Santos, M; Freire, E; Mendes, L; Santos, L; Marinho, A; Gorjão Clara, J; Araújo Correia, JArtigo em Revista Científica Internacional
2020APOLO-Teens, a web-based intervention for treatment-seeking adolescents with overweight or obesity: study protocol and baseline characterization of a Portuguese sampleRamalho, S; Saint Maurice, PF; Silva, Diana; Mansilha, HF; Silva, C; Gonçalves, S; Machado, P; Conceição, EArtigo em Revista Científica Internacional
2010INFLUENCE OF DIFFERENT EXTRACTION CONDITIONS AND SAMPLE PRETREATMENTS ON QUANTIFICATION OF NITRATE AND NITRITE IN SPINACH AND LETTUCEPinto, Edgar; Petisca, Catarina; Amaro, Luis; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2002Solid-phase microextraction in combination with GC/MS for quantification of the major volatile free fatty acids in ewe cheesePinho, O; Ferreira, IMPLVO; Ferreira, MAArtigo em Revista Científica Internacional
2002Production of histamine and tyramine by bacteria isolated from Portuguese vacuum-packed cold-smoked fishda Silva, MV; Pinho, O; Ferreira, I; Plestilova, L; Gibbs, PAArtigo em Revista Científica Internacional
2007Development and validation of an HPLC/UV method for quantification of bioactive peptides in fermented milksIsabel M P L V O Ferreira; Rosario Eca; Olivia Pinho; Pedro Tavares; Alice Pereira; Ana Cecilia RoqueArtigo em Revista Científica Internacional
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 619