Search


Current filters:


Start a new search
Add filters:

Use filters to refine the search results.


Results 11-20 of 20 (Search time: 0.033 seconds).
Item hits:
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2015Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicityJoana T. Martins; Óscar L. Ramos; Ana C. Pinheiro; Ana I. Bourbon; Hélder D. Silva; Melissa C. Rivera; Miguel A. Cerqueira; Lorenzo Pastrana; F. Xavier Malcata; África Gonzalez-Fernandez; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2013Effect of whey protein purity and glycerol content upon physical properties of edible films manufactured therefromRamos, O.S.; I. Reinas; S. I. Silva; J. C. Fernandes; M. A. Cerqueira; R. N. Pereira; A. A. Vicente; M. F. Poças; M. E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2014Novel isolates of lactobacilli from fermented Portuguese olive as potential probioticsCátia M. Peres; Marta Alves; Adrián Hernandez-Mendoza; Liliana Moreira; Sandra Silva; Maria R. Bronze; Luís Vilas Boas; Cidália Peres; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2012Fatty acid composition of non-starch and starch neutral lipid extracts of Portuguese sourdough breadJoão M. Rocha; Paavo J. Kalo; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015In vitro evaluation of yacon (Smallanthus sonchifolius) tuber flour prebiotic potentialSérgio Sousa; Jorge Pinto; Cláudia Pereira; F. Xavier Malcata; M. T. Bertoldo Pacheco; Ana M. Gomes; Manuela PintadoArtigo em Revista Científica Internacional
2016Assessment and comparison of the properties of biodiesel synthesized from three different types of wet microalgal biomassKatkam N. Gangadhar; Hugo Pereira; Hermínio P. Diogo; Rui M. Borges dos Santos; B. L. A. Prabhavathi Devi; R. B. N. Prasad; Luísa Custódio; F. Xavier Malcata; João Varela; Luísa BarreiraArtigo em Revista Científica Internacional
2015Characterization of the bacterial biodiversity in Pico cheese (an artisanal Azorean food)Cristina Riquelme; Sandra Câmara; Maria de Lurdes N. Enes Dapkevicius; Pablo Vinuesa; Célia Costa Gomes da Silva; F. Xavier Malcata; Oldemiro A. RegoArtigo em Revista Científica Internacional
2015Some thoughts from a food science and technology educatorF. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Olive paste as vehicle for delivery of potential probiotic Lactobacillus plantarum 33Marta Alves; Cátia M. Peres; Adrián Hernández-Mendonza; F. Xavier Malcata; M. Rosário Bronze; Cidália PeresArtigo em Revista Científica Internacional
2015Antioxidant properties of sterilized yacon (Smallanthus sonchifolius) tuber flourSérgio Sousa; Jorge Pinto; César Rodrigues; Maria Gião; Cláudia Pereira; Freni Tavaria; F. Xavier Malcata; Ana Gomes; M. T. Bertoldo Pacheco; Manuela PintadoArtigo em Revista Científica Internacional