Utilize este identificador para referenciar este registo: https://hdl.handle.net/10216/104515
Autor(es): Issam Khaddour
Fernando Rocha
Luis Bento
Título: Study of surface structure and dextran incorporation into sucrose crystals using atomic force microscopy
Data de publicação: 2012
Resumo: Atomic force microscopy (AFM) represents a useful tool in providing information on the mechanism of growth of sucrose and the molecular roughness of the crystal surface with changes in the supersaturation level. Moreover, a better understanding of the effect of dextran as a macromolecular nonsugar on sucrose crystal growth is obtained. Step height, and the radius of the 2D critical nucleus were determined using the AFM technique.
Assunto: Outras ciências agrárias
Other Agrarian Sciences
Áreas do conhecimento: Ciências agrárias::Outras ciências agrárias
Agrarian Sciences::Other Agrarian Sciences
URI: https://hdl.handle.net/10216/104515
Informação Relacionada: info:eu-repo/grantAgreement/FCT - Fundação para a Ciência e a Tecnologia/Programa de Financiamento Plurianual de Unidades de I&D/FCOMP-01-0124-FEDER-022677/PROJECTO ESTRATÉGICO - UI 511 - 2011-2012/PEst-C/EQB/UI0511/2011
Tipo de Documento: Artigo em Revista Científica Internacional
Condições de Acesso: restrictedAccess
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