Browsing by Author Susana Casal

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 19 of 19
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2014Antioxidant activity and phenolic composition of Cv. Cobrancosa olives affected through the maturation processAnabela Sousa; Ricardo Malheiro; Susana Casal; Albino Bento; Jose Alberto PereiraArtigo em Revista Científica Internacional
2009Antioxidant status, oxidative stress, and damage in elite kayakers after 1 year of training and competition in 2 seasonsVitor Teixeira; Hugo Valente; Susana Casal; Laura Pereira; Franklim Marques; Pedro MoreiraArtigo em Revista Científica Internacional
2011Chemical Characterization of "Alcaparras" Stoned Table Olives from Northeast PortugalAnabela Sousa; Susana Casal; Albino Bento; Ricardo Malheiro; Beatriz B P P Oliveira; Jose Alberto PereiraArtigo em Revista Científica Internacional
2022Chemical Characterization of the Oil Separated by Mechanical Pressing from Strychnos madagascariensis Dried Fruit Pulp FlourChemane, SSI; Susana Casal; Cruz, R; Pinho, T; Khan, M; Pinho, Olívia; Viegas, OlgaArtigo em Revista Científica Internacional
2022Dietary exposure to artificial sweeteners and associated factors in the Portuguese populationCarvalho, C; Correia, D; Severo, M; Magalhaes, V; Susana Casal; Ramos, E; Lopes C; Torres, DuarteArtigo em Revista Científica Internacional
2014Efeito da secagem por ar quente na cor e propriedades nutricionais de duas variedades de castanha (Castanea sativa Mill.).Teresa Delgado; José Alberto Pereira; Susana Casal; Elsa RamalhosaArtigo em Livro de Atas de Conferência Nacional
2013Effect of Olive Leaves Addition during the Extraction Process of Overmature Fruits on Olive Oil QualityRicardo Malheiro; Helder Teixeira; Albino Bento; Jose Alberto Pereira; Susana CasalArtigo em Revista Científica Internacional
2021Exploring two food composition databases to estimate nutritional components of whole mealsSilva, M; Ribeiro, M; Viegas, Olga; Martins, ZE; Faria, M; Susana Casal; Pinto, E; Agostinho Almeida; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2018-07-05Fish Oil Enzymatic Esterification for Acidity ReductionTeresa M. Mata; Daniela Correia; Soraia Andrade; Susana Casal; Isabel M. P. L. V. O. Ferreira; Elisabete Matos; António A. Martins; Nídia de Sá CaetanoArtigo em Revista Científica Internacional
2015Frozen minced fish from lower-value species: evaluation of fatty acids variability by chemometricsM. J. Ramalhosa; S. Morais; Susana Casal; Eulália Mendes; M. R. Alves; C. Delerue-Matos; Beatriz B P P OliveiraCapítulo ou Parte de Livro
2014Influência das cascas e películas na cinética de secagem de castanhas (Castanea sativa Mill.).Teresa Delgado; José Alberto Pereira; Paula Baptista; Susana Casal; Elsa RamalhosaArtigo em Livro de Atas de Conferência Nacional
2012Intra- and interspecific mineral composition variability of commercial instant coffees and coffee substitutes: Contribution to mineral intakeMarta Oliveira; Susana Casal; Simone Morais; Claudia Alves; Filipa Dias; Sandra Ramos; Eulalia Mendes; Cristina Delerue Matos; Beatriz B P P OliveiraArtigo em Revista Científica Internacional
2022Nutritional Characterization of Strychnos madagascariensis Fruit Flour Produced by Mozambican Communities and Evaluation of Its Contribution to Nutrient AdequacyChemane, SSI; Ribeiro, M; Pinto, E; Pinho, SCM; Martins, ZS; Agostinho Almeida; Ferreira, IMPLVO; Khan, M; Pinho, Olívia; Susana Casal; Viegas, OlgaArtigo em Revista Científica Internacional
2014Octopus Lipid and Vitamin E Composition: Interspecies, Interorigin, and Nutritional VariabilityAlvaro Torrinha; Rebeca Cruz; Filipa Gomes; Eulalia Mendes; Simone Morais; Susana CasalArtigo em Revista Científica Internacional
2007PAHs content in sunflower, soybean and virgin olive oils: Evaluation in commercial samples and during refining processVitor Hugo Teixeira; Susana Casal; Beatriz B P P OliveiraArtigo em Revista Científica Internacional
2022Sodium and Potassium Content of the Most Commonly Available Street Foods in Maputo, MozambiqueJessen, N; Sousa, S; Gelormini, M; Susana Casal; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro; Damasceno, A; Padrão, Patrícia; Lunet NArtigo em Revista Científica Internacional
2016Trans fatty acids in the Portuguese food marketCosta, N; Cruz, R; Graça, Pedro; Breda, J; Susana CasalArtigo em Revista Científica Internacional
2008Validation of a micromethod for quantification of lutein and beta-carotene in olive oilLúcia Maia; Susana Casal; M. Beatriz Oliveira; Paula OliveiraArtigo em Revista Científica Internacional
2013Validation of a Single-Extraction Procedure for Sequential Analysis of Vitamin E, Cholesterol, Fatty Acids, and Total Fat in SeafoodRebeca Cruz; Eulalia Mendes; Ana Costa; Catarina Santos; Simone Morais; Susana CasalArtigo em Revista Científica Internacional