Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2014 | Antioxidant activity and phenolic composition of Cv. Cobrancosa olives affected through the maturation process | Anabela Sousa; Ricardo Malheiro; Susana Casal; Albino Bento; Jose Alberto Pereira | Artigo em Revista Científica Internacional |
2009 | Antioxidant status, oxidative stress, and damage in elite kayakers after 1 year of training and competition in 2 seasons | Vitor Teixeira; Hugo Valente; Susana Casal; Laura Pereira; Franklim Marques; Pedro Moreira | Artigo em Revista Científica Internacional |
2011 | Chemical Characterization of "Alcaparras" Stoned Table Olives from Northeast Portugal | Anabela Sousa; Susana Casal; Albino Bento; Ricardo Malheiro; Beatriz B P P Oliveira; Jose Alberto Pereira | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Chemical Characterization of the Oil Separated by Mechanical Pressing from Strychnos madagascariensis Dried Fruit Pulp Flour | Chemane, SSI; Susana Casal; Cruz, R; Pinho, T; Khan, M; Pinho, Olívia; Viegas, Olga | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Dietary exposure to artificial sweeteners and associated factors in the Portuguese population | Carvalho, C; Correia, D; Severo, M; Magalhaes, V; Susana Casal; Ramos, E; Lopes C; Torres, Duarte | Artigo em Revista Científica Internacional |
2014 | Efeito da secagem por ar quente na cor e propriedades nutricionais de duas variedades de castanha (Castanea sativa Mill.). | Teresa Delgado; José Alberto Pereira; Susana Casal; Elsa Ramalhosa | Artigo em Livro de Atas de Conferência Nacional |
2013 | Effect of Olive Leaves Addition during the Extraction Process of Overmature Fruits on Olive Oil Quality | Ricardo Malheiro; Helder Teixeira; Albino Bento; Jose Alberto Pereira; Susana Casal | Artigo em Revista Científica Internacional |
2018-07-05 | Fish Oil Enzymatic Esterification for Acidity Reduction | Teresa M. Mata; Daniela Correia; Soraia Andrade; Susana Casal; Isabel M. P. L. V. O. Ferreira; Elisabete Matos; António A. Martins; Nídia de Sá Caetano | Artigo em Revista Científica Internacional |
2015 | Frozen minced fish from lower-value species: evaluation of fatty acids variability by chemometrics | M. J. Ramalhosa; S. Morais; Susana Casal; Eulália Mendes; M. R. Alves; C. Delerue-Matos; Beatriz B P P Oliveira | Capítulo ou Parte de Livro |
2014 | Influência das cascas e películas na cinética de secagem de castanhas (Castanea sativa Mill.). | Teresa Delgado; José Alberto Pereira; Paula Baptista; Susana Casal; Elsa Ramalhosa | Artigo em Livro de Atas de Conferência Nacional |
2012 | Intra- and interspecific mineral composition variability of commercial instant coffees and coffee substitutes: Contribution to mineral intake | Marta Oliveira; Susana Casal; Simone Morais; Claudia Alves; Filipa Dias; Sandra Ramos; Eulalia Mendes; Cristina Delerue Matos; Beatriz B P P Oliveira | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Nutritional Characterization of Strychnos madagascariensis Fruit Flour Produced by Mozambican Communities and Evaluation of Its Contribution to Nutrient Adequacy | Chemane, SSI; Ribeiro, M; Pinto, E; Pinho, SCM; Martins, ZS; Agostinho Almeida; Ferreira, IMPLVO; Khan, M; Pinho, Olívia; Susana Casal; Viegas, Olga | Artigo em Revista Científica Internacional |
2014 | Octopus Lipid and Vitamin E Composition: Interspecies, Interorigin, and Nutritional Variability | Alvaro Torrinha; Rebeca Cruz; Filipa Gomes; Eulalia Mendes; Simone Morais; Susana Casal | Artigo em Revista Científica Internacional |
2007 | PAHs content in sunflower, soybean and virgin olive oils: Evaluation in commercial samples and during refining process | Vitor Hugo Teixeira; Susana Casal; Beatriz B P P Oliveira | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Sodium and Potassium Content of the Most Commonly Available Street Foods in Maputo, Mozambique | Jessen, N; Sousa, S; Gelormini, M; Susana Casal; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro; Damasceno, A; Padrão, Patrícia; Lunet N | Artigo em Revista Científica Internacional |
2016 | Trans fatty acids in the Portuguese food market | Costa, N; Cruz, R; Graça, Pedro; Breda, J; Susana Casal | Artigo em Revista Científica Internacional |
2008 | Validation of a micromethod for quantification of lutein and beta-carotene in olive oil | Lúcia Maia; Susana Casal; M. Beatriz Oliveira; Paula Oliveira | Artigo em Revista Científica Internacional |
2013 | Validation of a Single-Extraction Procedure for Sequential Analysis of Vitamin E, Cholesterol, Fatty Acids, and Total Fat in Seafood | Rebeca Cruz; Eulalia Mendes; Ana Costa; Catarina Santos; Simone Morais; Susana Casal | Artigo em Revista Científica Internacional |