Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2011 | Aplication of Chemometric Methods to assess the impact of intensive horticulture practices on groundwater content of nitrates, sodium, potassium and pesticides | Pinto, E.; Melo, A.; Aguiar, A.; Mansilha, C.; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2020 | Assessment of constructed wetlands' potential for the removal of cyanobacteria and microcystins (MC-LR) | Bavithra, G.; Azevedo, J.; Oliveira, F.; Morais, J.; Pinto, E.; Ferreira, I.M.P.L.V.O.; Vasconcelos, V.; Campos, A.; Almeida, C.M.R. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Captação de iodo por diferentes vegetais cozidos com sal iodado | Azevedo, R.; Nogueira, T.; Viegas, Olga; Ferreira, I.; Pinto, E. | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2010 | Development and validation of a HPLC/UV methodology for nitrateand nitrite quantification in vegetables | Pinto, E.; Petisca, Catarina; Amaro, Luís; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel | Artigo em Livro de Atas de Conferência Nacional |
2022 | Estudo Qualitativo sobre a "Proposta de Ferramenta de Avaliação Qualitativa de Ementas destinadas a Idosos"- Qual a perceção e contributos dos nutricionistas para uma proposta de atualização? | Ferreira, L.; Fialho, S.; Afonso, Cláudia; Lima, J.; Pinto, E.; Baltazar, A.L. | Artigo em Revista Científica Nacional |
2012 | Exposure risks to carcinogens in food: formation of heterocyclic aromatic amines (HAs) and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in grilled muscle foods | Pinto, E.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Ferreira, I.M.P.L.V.O. | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2018 | Influence of diet pattern on bioacessibility and absorption of heterocyclic aromatica amines and polycyclic aromatic hydrocarbons | Martins, Z.; Pinto, E.; Almeida, A.A.; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2018 | Lichen xanthones as models for new antifungal agents | Resende, D.I.S.P.; Pereira-Terra, P.; Inácio, A.S.; Da Costa, P.M.; Pinto, E.; Sousa, E.; Pinto, M.M.M. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2011 | Novel methods for food-safety evaluation | Melo, A.; Oliveira, B.; Petisca, Catarina; Soares, C.; Mendes, E.; Pinto, E.; Ferreira, Isabel; Fernandes, J.; Faria, M.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Cunha, S. | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2011 | Optimization of SPE extraction and chromatographic conditions for polycyclic aromatic hydrocarbons in barbequed muscle foods | Viegas, Olga; Pinto, E.; Novo, P.; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2011 | Small and Large for Gestational Age Children Have Different Eating Behaviours at 6 Months of Age | Oliveira, A.; Pinto, E.; Moreira, Pedro; Santos, A.C.; Barros, H.; Lopes, C. | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2020 | Targeting antimicrobial drug resistance with marine natural products | Barbosa, F.; Pinto, E.; Kijjoa, A.; Pinto, M.; Sousa, E. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2013 | THE MEDITERRANEAN DIET IN THE ALGARVE (PORTUGAL) | Mateus, M.; Pinto, E.; Graça, Pedro | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |