Browsing by Author Lopes, C.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 42  next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2019Added and Free Sugars: review in the literature of estimated intakes and its main food sourcesMarinho, A.R.; Ramos, E.; Torres, Duarte; Lopes, C.Artigo em Revista Científica Nacional
2008Assessing asthma control: questionnaires and exhaled nitric oxide provide complementary information.Lopes, C.; Fonseca, J.; Delgado, Luís; Moreira, A.; Barros, Renata; Branco, M. Graça Castelo; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Internacional
2019Building capacity in risk-benefit assessment of foods: lessons learned from the RB4EU ProjectBoué, G.; Assunção, R.; Alvito, P. [et al... ]; Lopes, C.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Cereal-based products consumption and sodium intake among Portuguese infants and young childrenCarvalho, C.; Correia, D.; Boué, G.; Assunção, R.; Alvito, P.; Lopes, C.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2020Characterizing energy intake misreporting and its effects on intake estimations, in the Portuguese adult populationMagalhães, V; Severo, M; Torres, Duarte; Ramos, E; Lopes, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2013Consumo alimentar em casa versus outros locais de refeição em crianças de idade pré-escolarMoreira, T.; Oliveira, A.; Ramos, E.; Rodrigues, Sara; Lopes, C.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2020Consumption of ultra-processed foods on free sugar intake of Portuguese infants: The Upper ProjectCosta de Miranda, R; Rauber, F; Moraes, M; Torres, Duarte; Lopes, C.; Rodrigues, Sara; Bertazzi Levy, RResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2021Deoxynivalenol exposure assessment through a modelling approach of food intake and biomonitoring data: a contribution to the risk assessment of an enteropathogenic mycotoxinMartins, C.; Torres, Duarte; Lopes, C.; Correia, D.; Góios, A.; Assunção, R.; Alvito, P.; Vidal, A.; De Boevre, M.; De Saeger, S.; Nunes, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2019Dietary intake misreport and its association with specific food groupsMagalhães, V.; Vilela, S.; Correia, D.; Torres, Duarte; Lopes, C.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
2015Dietary patterns and asthma prevalence, incidence and controlBarros, Renata; Moreira, André; Padrão, Patrícia; Teixeira, Vitor Hugo; Carvalho, Pedro; Delgado, L.; Lopes, C.; Severo, M.; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Internacional
2011Differences in Photographic Atlas Used to Estimate Food Portion Size across Pilot-Paneu Consortium CountriesMachado, R.; Lopes, C.; Guiomar, S.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2020Dose-response relationships in health risk assessment of nutritional and toxicological factors in foods: development and application of novel biostatistical methodsVinceti, M; Filippini, T; Malavolti, M; Naska, A; Kasdagli, M; Torres, Duarte; Lopes, C.; Carvalho, C; Moreira, Pedro; Orsini, NArtigo em Revista Científica Internacional
2019Early feeding practices and their determinants: national food, nutrition and physical activity survey 2015-2016Silva, S.; Correia, D.; Severo, M.; Oliveira, A.; Torres, Duarte; Lopes, C.Artigo em Revista Científica Nacional
2015Eating out of home and dietary adequacy in preschool childrenMoreira, T.; Severo, M.; Oliveira, A.; Ramos, E.; Rodrigues, Sara; Lopes, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2017Effects of exercise training on breast cancer metastasis in a rat modelAlvarado, A.; Gil da Costa, R. M.; Faustino-Rocha, A.I.; Ferreira, R.; Lopes, C.; Oliveira, P. A.; Colaço, B.Artigo em Revista Científica Internacional
2019Energy intake misreport: what we knowMagalhães, V.; Torres, Duarte; Lopes, C.Artigo em Revista Científica Nacional
2020Energy share of ultra-processed food groups in Portugal: the UPPER ProjectMoraes, M.; Magalhães, V.; Santos, Cristina; Afonso, Cláudia; Lopes, C.; Miranda, R.; Rauber, F.; Levy, B.; Rodrigues, SaraResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2013Estado nutricional dos doentes admitidos no serviço de oncologia médica, experiência com a PG‑SGA cotadaSilva, S.; Madureira, Elsa; Severo, Milton; Lopes, C.; Correia, FloraResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2019Exposição da população Portuguesa a micotoxinas: o contributo da biomonitorização humanaMartins, C.; Vidal, A.; de Boevre, M.; Nunes, C.; Torres, Duarte; Goios, A.C.; Lopes, C.; Assunção, R.; Alvito, P.Artigo em Revista Científica Nacional
2019Exposure of Portuguese population to mycoestrogens: a public health concern?Martins, C.; Jakobsen, L.; Alvito, P. [et al... ]; Torres, Duarte; Goios. A.; Lopes, C.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional