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Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2020 | Association between 24h urinary sodium excretion and obesity indicators | Santos, T.; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C. | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2015 | Beverages intake and hydration status in adolescents | Gonçalves, C.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Graça, Pedro; Moreira, Pedro | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2021 | Communication strategies: Explaining the Antimicrobial Resistance to High School Students in a "One Health" Perspective | Antunes, Patrícia; Silva, A.C.; Pereira, B.; Areias, C.; Gonçalves, C.; Ribeiro, M.; Barroso, M.T.; Leites, S.; Rodrigues, L.; Novais, Carla; Novais, A.; Grosso, F.; Ribeiro, T.; Mourão, J.; Perovic, S.; Rebelo, A.; Ksiezarek, M.; Freitas, A.R.; Luisa Peixe | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2012 | Determination of the sodium content in vegetable soups served atpublic institutions' canteens to different age groups | Gonçalves, C.; Silva, G.; Camelo, Sandra; Amaro, Luís; Teixeira, Vitor; Padrão, Patricia; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2020 | Dosing Device and Method of Operating the Dosing Device | Esteves, S.; Oliveira, L.; Teixeira, J.; Gonçalves, C.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Graça, Pedro | Patente |
2021 | High Adherence to Mediterranean Diet Is Not Associated with an Improved Sodium and Potassium Intake | Viroli, G; Gonçalves, C.; Pinho, Olívia; Silva, T..; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro | Artigo em Revista Científica Internacional |
2015 | Hydration status using free water reserve in Portuguese adolescents | Gonçalves, C.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Santos, R.; Moreira, Pedro | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2022 | Impact of an innovative equipment to monitor and control salt usage during cooking at home on salt intake and blood pressure: Randomized controlled trial iMC SALT | Santos, T.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Abreu S.; Esteves, S.; Oliveira, L.; Norton, P.; Rodrigues, M.; Ndrio, A.; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | Innovative equipment to monitor and control salt usage when cooking at home: IMC SALT research protocol for a randomised controlled trial | Gonçalves, C.; Silva Santos, T; Abreu, S; Padrão, Patrícia; Graça, Pedro; Oliveira, L; Esteves, S; Norton, P; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2021 | Innovative Equipment to Monitor and Control Salt Usage When Cooking: Acceptance of This New Technology to Healthy Eating Promotion | Gonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Esteves, S; Oliveira, L; Pinho, Olívia | Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional |
2021 | Intervenções para a redução do sal em cantinas | Mota, I.; Padrão, Patrícia; Santos, T.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Nacional |
2021 | Intervention to decrease salt intake inadequacy using a control device to monitor and control salt use when cooking at home: iMC SALT preliminary results | Gonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Oliveira, L.; Esteves, S.; Norton, P.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2022 | Interventions that successfully reduced adults salt intake: a systematic review | Santos, T.; Moreira, Pedro; Rodrigues, M.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Norton P.; Ndrio A.; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2014 | Knowledge and Practices Related to Added Salt in Meals by Food Handlers | Gonçalves, C.; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Cristina; Abreu, S.; Moreira, Pedro | Artigo em Revista Científica Nacional |
2022 | Pilot Study to Reduce Added Salt on a University Canteen through the Use of an Innovative Dosage Equipment | Faria, A.P.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Santos, T.; Oliveira, L.; Esteves, S.; Pereira, J.P.; Graça, Pedro; Moreira, Pedro; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Reduction of sodium content in soup for children and evaluation of its impact on plate waste | Macedo, R.; Teixeira, Beatriz; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Nacional |
2021 | Relação entre o consumo de sal percepcionado e o consumo de sal estimado | Rodrigues, M.; Pinho, Olívia; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Gonçalves, C. | Artigo em Livro de Atas de Conferência Nacional |
2014 | Salt reduction in vegetable soup does not affect saltiness intensity and liking in the elderly and children | Gonçalves, C.; Monteiro, S.; Padrão, Patrícia; Rocha, Ada; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Salt-Related Knowledge, Attitudes and Behavior in an Intervention to Reduce Added Salt When Cooking in a Sample of Adults in Portugal | Santos, T.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Norton, P; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2018 | Sensory preference as a valuable tool to establish salt reduction in bread | Monteiro, Célia; Martins, Z.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C. | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |