Browsing by Author Gonçalves, C.

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2020Association between 24h urinary sodium excretion and obesity indicatorsSantos, T.; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
2015Beverages intake and hydration status in adolescentsGonçalves, C.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Graça, Pedro; Moreira, PedroResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2021Communication strategies: Explaining the Antimicrobial Resistance to High School Students in a "One Health" PerspectiveAntunes, Patrícia; Silva, A.C.; Pereira, B.; Areias, C.; Gonçalves, C.; Ribeiro, M.; Barroso, M.T.; Leites, S.; Rodrigues, L.; Novais, Carla; Novais, A.; Grosso, F.; Ribeiro, T.; Mourão, J.; Perovic, S.; Rebelo, A.; Ksiezarek, M.; Freitas, A.R.; Luisa PeixeResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2012Determination of the sodium content in vegetable soups served atpublic institutions' canteens to different age groupsGonçalves, C.; Silva, G.; Camelo, Sandra; Amaro, Luís; Teixeira, Vitor; Padrão, Patricia; Moreira, Pedro; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2020Dosing Device and Method of Operating the Dosing DeviceEsteves, S.; Oliveira, L.; Teixeira, J.; Gonçalves, C.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Graça, PedroPatente
2021High Adherence to Mediterranean Diet Is Not Associated with an Improved Sodium and Potassium IntakeViroli, G; Gonçalves, C.; Pinho, Olívia; Silva, T..; Padrão, Patrícia; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Internacional
2015Hydration status using free water reserve in Portuguese adolescentsGonçalves, C.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Santos, R.; Moreira, PedroResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022Impact of an innovative equipment to monitor and control salt usage during cooking at home on salt intake and blood pressure: Randomized controlled trial iMC SALTSantos, T.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Abreu S.; Esteves, S.; Oliveira, L.; Norton, P.; Rodrigues, M.; Ndrio, A.; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2020Innovative equipment to monitor and control salt usage when cooking at home: IMC SALT research protocol for a randomised controlled trialGonçalves, C.; Silva Santos, T; Abreu, S; Padrão, Patrícia; Graça, Pedro; Oliveira, L; Esteves, S; Norton, P; Moreira, Pedro; Pinho, OlíviaArtigo em Revista Científica Internacional
2021Innovative Equipment to Monitor and Control Salt Usage When Cooking: Acceptance of This New Technology to Healthy Eating PromotionGonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Esteves, S; Oliveira, L; Pinho, OlíviaArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2021Intervenções para a redução do sal em cantinasMota, I.; Padrão, Patrícia; Santos, T.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Nacional
2021Intervention to decrease salt intake inadequacy using a control device to monitor and control salt use when cooking at home: iMC SALT preliminary resultsGonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Oliveira, L.; Esteves, S.; Norton, P.; Moreira, Pedro; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022Interventions that successfully reduced adults salt intake: a systematic reviewSantos, T.; Moreira, Pedro; Rodrigues, M.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Norton P.; Ndrio A.; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2014Knowledge and Practices Related to Added Salt in Meals by Food HandlersGonçalves, C.; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Cristina; Abreu, S.; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Nacional
2022Pilot Study to Reduce Added Salt on a University Canteen through the Use of an Innovative Dosage EquipmentFaria, A.P.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Santos, T.; Oliveira, L.; Esteves, S.; Pereira, J.P.; Graça, Pedro; Moreira, Pedro; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2022Reduction of sodium content in soup for children and evaluation of its impact on plate wasteMacedo, R.; Teixeira, Beatriz; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Nacional
2021Relação entre o consumo de sal percepcionado e o consumo de sal estimadoRodrigues, M.; Pinho, Olívia; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Gonçalves, C.Artigo em Livro de Atas de Conferência Nacional
2014Salt reduction in vegetable soup does not affect saltiness intensity and liking in the elderly and childrenGonçalves, C.; Monteiro, S.; Padrão, Patrícia; Rocha, Ada; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Internacional
2022Salt-Related Knowledge, Attitudes and Behavior in an Intervention to Reduce Added Salt When Cooking in a Sample of Adults in PortugalSantos, T.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Norton, P; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2018Sensory preference as a valuable tool to establish salt reduction in breadMonteiro, Célia; Martins, Z.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional