Browsing by Author F. Xavier Malcata

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Issue DateTitleAuthor(s)Type
2016Acidophilus milkF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2018Algal spent biomass - a pool of applications (Cap. 10)F. Xavier Malcata; A. Catarina Guedes; Helena M. Amaro; Isabel Sousa-PintoCapítulo ou Parte de Livro
2019Alternative dairy products made with raw milkF. Xavier Malcata; Tania TavaresCapítulo ou Parte de Livro
2015Antioxidant properties of sterilized yacon (Smallanthus sonchifolius) tuber flourSérgio Sousa; Jorge Pinto; César Rodrigues; Maria Gião; Cláudia Pereira; Freni Tavaria; F. Xavier Malcata; Ana Gomes; M. T. Bertoldo Pacheco; Manuela PintadoArtigo em Revista Científica Internacional
2015Application of microalgae protein to aquafeedF. Xavier Malcata; A. C. Guedes; Isabel Sousa PintoCapítulo ou Parte de Livro
2013Applications of Spent BiomassGuedes, AC; Amaro, HM; Sousa Pinto, I; F. Xavier MalcataCapítulo ou Parte de Livro
2016Assessment and comparison of the properties of biodiesel synthesized from three different types of wet microalgal biomassKatkam N. Gangadhar; Hugo Pereira; Hermínio P. Diogo; Rui M. Borges dos Santos; B. L. A. Prabhavathi Devi; R. B. N. Prasad; Luísa Custódio; F. Xavier Malcata; João Varela; Luísa BarreiraArtigo em Revista Científica Internacional
2016Behavior of the complex micro-ecology in maize and rye flour and mother-dough for Broa throughout storageF. Xavier Malcata; João M. RochaArtigo em Revista Científica Internacional
2013Bioactive Carotenoids from MicroalgaeCatarina Guedes, A; Helena M Amaro; Isabel Sousa-Pinto; F. Xavier MalcataCapítulo ou Parte de Livro
2017-12Biotechnological and Pharmacological Applications of Biotoxins and Other Bioactive Molecules from DinoflagellatesF. Xavier Malcata; Assunção, J.; A. Catarina GuedesArtigo em Revista Científica Internacional
2014Changes in biogenic amine contents throughout storage of canned fish productsF. Xavier Malcata; Mohamed A. Rabie; Abbas O. Toliba; Abdul Rahman SuliemanArtigo em Revista Científica Internacional
2015Characterization of the bacterial biodiversity in Pico cheese (an artisanal Azorean food)Cristina Riquelme; Sandra Câmara; Maria de Lurdes N. Enes Dapkevicius; Pablo Vinuesa; Célia Costa Gomes da Silva; F. Xavier Malcata; Oldemiro A. RegoArtigo em Revista Científica Internacional
2016Cheese: chemistry and microbiologyF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Cheese: composition and health effectsF. Xavier Malcata; E. JerónimoCapítulo ou Parte de Livro
2016Cheese: processing and sensory propertiesF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Cheese: types of cheeses - softF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Design of bio-based supramolecular structures through self-assembly of alpha-lactalbumin and lyzozymeF. Xavier Malcata; Adenilson A. Monteiro; Márcia R. Monteiro; Ricardo N. Pereira; Renata Diniz; Angélica R. Costa; José A. Teixeira; Álvaro V. Teixeira; Eduardo B. Oliveira; Jane S. Coimbra; Ramos, O.L.S.; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2017Design of whey protein nanostructures for incorporation and release of nutraceutical compounds in food.F. Xavier Malcata; Ramos, O.L.S.; Ricardo N. Pereira; Artur Martins; Rui Rodrigues; Clara Fuciños; José A. Teixeira; Lorenzo Pastrana; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2017Development of iron-­rich whey protein hydrogels following application of ohmic heating - Effects of moderate electric fieldsF. Xavier Malcata; Ricardo N. Pereira; Rui M. Rodrigues; Emir Altinok; Oscar L. Ramos; Paola Maresca; Giovanna Ferrari; José A. Teixeira; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2015Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicityJoana T. Martins; Ramos, O.L.S.; Ana C. Pinheiro; Ana I. Bourbon; Hélder D. Silva; Melissa C. Rivera; Miguel A. Cerqueira; Lorenzo Pastrana; F. Xavier Malcata; Africa Gonzalez-Fernandez; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional