Browsing by Author Viegas, Olga

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Issue DateTitleAuthor(s)Type
2021Exploring two food composition databases to estimate nutritional components of whole mealsSilva, M; Ribeiro, M; Viegas, Olga; Martins, ZE; Faria, M; Susana Casal; Pinto, E; Agostinho Almeida; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2012Exposure risks to carcinogens in food: formation of heterocyclic aromatic amines (HAs) and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in grilled muscle foodsPinto, E.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Ferreira, I.M.P.L.V.O.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2007Extraction, Detection and Quantification of Heterocyclic Aromatic Amines in Portuguese Meat Dishes by HPLC Diode ArrayViegas, Olga; Melo, Armindo; Petisca, Catarina; Eça, Rosário; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2023Fibre enrichment of cookies to mitigate acrylamide formation and gastrointestinal bioaccessibilityLópez Ruiz, R; Marin Saez, J; Cunha, SC; Fernandes, A; de Freitas, V; Viegas, Olga; Ferreira, IMPLVOArtigo em Revista Científica Internacional
2009Formação de aminas aromáticas heterocíclicas em salmão (Salmo Salar) grelhado: influência do tipo de carvão utilizadoViegas, Olga; Mariano, I.; Pinto, Edgar; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2023From data to insight: Exploring contaminants in different food groups with literature mining and machine learning techniquesMartins, E; Ramos, H; Araújo, AM; Silva, M; Ribeiro, M; Melo, A; Mansilha, C; Viegas, Olga; Faria, A; Ferreira, MPLVOArtigo em Revista Científica Internacional
2009Heterocyclic Aromatic Amine Formation in Barbecued Sardines (Sardina pilchardus) and Atlantic Salmon (Salmo salar)Costa, Mariana; Viegas, Olga; Melo, Armindo; Petisca, Catarina; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2009Heterocyclic aromatic amines formation in barbecued sardines (sardina pilchardus) and atlantic salmon (salmo salar)Viegas, Olga; Petisca, Catarina; Costa, Mariana; Melo, Armindo; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2009Heterocyclic aromatic amines formation in grilled fatty fishMelo, Armindo; Petisca, Catarina; Costa, M.; Viegas, Olga; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2013Hydroxymethylfurfural and furfural in different types of beerPrucha, Mafalda; Dias, K.; Ferreira, A.; Viegas, Olga; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2020Impact of food replacements within a meal in the nutrients profile and quality indicesSilva, Marta; Ribeiro, Mafalda; Viegas, Olga; Martins, Zita; Casal, Susana; Mendes, Eulália; Faria, Miguel; Pinto, Edgar; Ferreira, Isabel.M.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
2021Impacto of foods replacement within western diet meal on inflammation a foodomics ApproachRibeiro, Mafalda; Silva, Marta; Faria ,Miguel; Martins, Zita; Viegas, Olga; Sobral, Madelana; Cruz, Rebeca; Casal, Susana Ana; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022In vitro gastric bioaccessibility of avocado peel extract in beef and soy-based burgers and its impact on Helicobacter pylori risk factorsTrujillo-Mayol I.; Viegas, Olga; Sobral M.M.C.; Casas-Forero N.; Fiallos N.; Pastene-Navarrete E.; Faria M.A.; Alarcón-Enos J.; Pinho, Olívia; Ferreira I.M.P.L.V.O.Artigo em Revista Científica Internacional
2016In-line monitoring of the coffee roasting process with near infrared spectroscopy: Measurement of sucrose and colourSantos, João Rodrigo; Viegas, Olga; Páscoa, Ricardo N. M. J.; Ferreira, Isabel M.P.L.V.O.; Rangel, António O.S.S.; Lopes, João AlmeidaArtigo em Revista Científica Internacional
2021Incorporation of avocado peel extract to reduce cooking-induced hazards in beef and soy burgers: A clean label ingredientTrujillo Mayol, I; Madalena C. Sobral, M; Viegas, Olga; Cunha, SC; Alarcón Enos, J; Pinho, Olívia; Ferreira, IMArtigo em Revista Científica Internacional
2015Influence of beer marinades on the reduction of carcinogenic heterocyclic aromatic amines in charcoal-grilled pork meatViegas, Olga; Patricia S Moreira; Isabel M P L V O FerreiraArtigo em Revista Científica Internacional
2012Influence of charcoal type on polycyclic aromatic hydrocarbonformation in barbequed muscle foodsNovo, P.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Ferreira, I.M.P.L.V.O.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2009Influence of green tea marinades on the formation of heterocyclic aromatic amines and flavour of pan-fried beefQuelhas, Inês; Petisca, Catarina; Viegas, Olga; Melo, Armindo; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2014Inhibitory effect of beer marinades on formation of heterocyclic amines (HAs) in chargrilled pork loinMoreira, Patrícia; Viegas, Olga; Ferreira, I.M.P.L.V.O.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
2019Inhibitory effect of vinegar on PAHs formation in charcoal grilled pork loinCordeiro, T.; Viegas, Olga; Silva, M.; Pinho, Olívia; Ferreira, I.; Fernandes, I.; Mateus, N.; Calhau, C.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional