Browsing by Author Torres, Duarte

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Issue DateTitleAuthor(s)Type
2012Quantification of trace elements (iron and zinc) in meals for patients with PhenylketonuriaPimentel, Filipa; Alves, Rita C.; Oliva-Teles, M.T.; Torres, Duarte; Almeida, Manuela F.; Delerue-Matos, C.; Oliveira, Maria Beatriz Prior PintoArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2021Quantitative risk-benefit assessment of Portuguese fish and other seafood species consumption scenariosCarvalho C.; Correia D.; Severo M.; Afonso C.; Bandarra N.M.; Gonçalves S.; Lourenço H.M.; Dias M.G.; Oliveira L.; Nabais P.; Carmona P.; Monteiro S.; Borges M.; Lopes C.; Torres, DuarteArtigo em Revista Científica Internacional
2016Quinoa malting and formulation of a food product with Quinoa MaltTeixeira, Débora; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2008Rede de Excelência Eurreca - Uma rede para o desenvolvimento de recomendações nutricionais harmonizadas na EuropaTorres, DuarteArtigo em Revista Científica Nacional
2016Renal failure patients in hemodialysis treatment: Correlation between nutricional status predictors and markers in a BrazilianBarcellos, Priscila; Júnior, Nilton.P.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2021Resting energy expenditure in cancer patients: Agreement between predictive equations and indirect calorimetryBarcellos, PS; Borges, Nuno; Torres, DuarteArtigo em Revista Científica Internacional
2018Risk assessment associated with exposure to lead and cadmium in Portuguese PopulationTorres, Duarte; Severo, M.; Carvalho, C.; Lobato, L.; Correia, D.; Nabais, P.; Carmona, P.; Vasconcelos, F.; Lopes, C.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2018Risk assessment associated with exposure to leal and cadmium in Portuguese populationTorres, Duarte; Severo, Milton; Carvalho, Catarina; Lobato, Liliane; Correia, Daniela; Nabais, Pedro; Carmona, Paulo; Vasconcelos, Filipa; Lopes, CarlaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Risk assessment of Portuguese population to multiple mycotoxins: the human biomonitoring approachMartins, C; Vidal, A; De Saeger, S; Nunes, C; Torres, Duarte; Goios, A; Lopes, C; Assunção, R; Alvito, P; De Boevre, MResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2020Risk assessment related to food additives and food processing-derived chemical contaminants exposure for the Portuguese populationKukk, M; Torres, DuarteArtigo em Revista Científica Internacional
2019Risk Benefit Assessment of Foods: Lessons Learned from a Capacity Building Experience Under the RiskBenefit4EU ProjectBoué. G.; Alvito, P.; Brazão, R. [et al,...]; Lopes, C.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022Risk characterization of dietary acrylamide exposure and associated factors in the Portuguese populationCosta, SA; Correia, D; Carvalho, C; Vilela, S; Severo, M; Lopes C; Torres, DuarteArtigo em Revista Científica Internacional
2018Risk-benefit assessment in foods: a tool for a better food and health policy in EuropeTorres, Duarte; Lopes CResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Risk-benefit assessment of cereal-based foods consumed by children - a case study under RB4EU projectAssunção, R.; Boué, G.; Alvito, P. [et al... ]; Lopes, C.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2021Risk-benefit assessment of cereal-based foods consumed by portuguese children aged 6 to 36 months: a case study under the riskbenefit4eu projectAssunção, R; Boué, G; Alvito, P; Brazão, R; Carmona, P; Carvalho, C; Correia, D; Fernandes, P; Lopes, C; Martins, C; Membré, JM; Monteiro, S; Nabais, P; Thomsen, ST; Torres, Duarte; Pires, SM; Jakobsen, LSArtigo em Revista Científica Internacional
2018Risk/benefit assessmentAssunção, R.; Martins, C.; Viegas, S.; Fernandes, P.; Torres, Duarte; Monteiro, S.; Nabais, P.; Membré, J.M.; Boué, G.; Jakobsen, L.S.; Poulsen, M.; Pires, S.; Alvito, P.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2019Risks versus benefits of nuts' consumption in Portugal - The balance between preventable myocardial infarction and the burden of the liver cancer associated to aflatoxin exposureAssunção, R.; Jakonsen, L.; Alvito, P. [et al... ]; Lopes, C.; Torres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2015Sementes e bagasTorres, DuarteResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2016The effect of cooking methods on the mineral content of quinoa (Chenopodium quinoa), amaranth (Amaranthus sp.) and buckwheat (Fagopyrum esculentum)Mota, C; Nascimento, A. C; Santos, M; Delgado, I; Coelho, I; Rego, A; Matos, A. S; Torres, Duarte; Castanheira, IArtigo em Revista Científica Internacional
2013The nutritional characterization of rice varieties consumed in PortugalMota, C.; Santos, M.; Nascimento, A.; Geifão, S.; Coelho, I.; Cabral, Ana; Torres, Duarte; Castanheira, I.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional