Showing results 17 to 36 of 236
< previous
next >
Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2011 | Aplication of Chemometric Methods to assess the impact of intensive horticulture practices on groundwater content of nitrates, sodium, potassium and pesticides | Pinto, E.; Melo, A.; Aguiar, A.; Mansilha, C.; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2019 | Application of an acetonitrile based-extraction in processed muscle foods for the determination of 4 polycyclic aromatic hydrocarbons | Silva, M.; Viegas, O.; Cordeiro, T.; Pinho, Olívia; Ferreira, I. | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2019 | Application of statistical tools to study the perception of salt in meals served to U.Porto students | Dantas, N.; Dutra, R.; Martins, Z.; Pinto-e-Silva. M.E.; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
1998 | Apreciação da Qualidade dos Patés de Fígado no Mercado Português | Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Vicente, Susana; Oliveira, Maria Beatriz; Ferreira, Margarida | Artigo em Revista Científica Internacional |
2014 | Assessment of hydroxymethylfurfural and furfural in commercial bakery products | Petisca, C; Henriques, AR; Perez Palacios, T; Pinho, Olívia; Ferreira, IMPLVO | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | Association between 24h urinary sodium excretion and obesity indicators | Santos, T.; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C. | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2022 | Availability and Nutritional Composition of Street Food in Urban Central Asia: Findings From Almaty, Kazakhstan | Albuquerque, G; Lança de Morais, I; Gelormini, M; Sousa, S; Casal, S; Pinho, Olívia; Damasceno, A; Moreira, Pedro; Breda, João; Lunet N; Padrão, Patrícia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | Availability and Nutritional value of street food in Almaty Kazakhstan | Albuquerque, Gabriela; Morais, Inês.L.; Gelormini, Marcello; Sousa, Sofia; Casal, Susana; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro; Breda, João; Lunet, Nuno; Padrão, Patrícia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2000 | Avaliação da Composição Centesimal e Valor Nutricional de Alguns Queijos Portugueses Com DOP | Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Escórcio, Cristina; Sousa, Sara; Peixoto, Susane; Cima, Ana; Mendes, Eulália; Ferreira, Margarida | Artigo em Revista Científica Nacional |
2012 | Avaliação do aporte energético e nutricional e sua relação com dados antropométricos dos idosos portugueses | Pinhão, Sílvia; Poínhos, Rui; Afonso, Cláudia; Franchini, Bela; Teixeira, Vitor Hugo; Moreira, Pedro; Durão, Catarina; Pinho, Olívia; Silva, Diana; Reis, J.P.L.; Veríssimo, M.T.; Correia, Flora; Almeida, Maria Daniel Vaz de | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2009 | Avaliação do teor de sódio em refeições pré-confeccionadas | Lima, Sérgio; Costa, C.; Mina, I.; Amaro, Luís; Pereira, M.; Reis, M.; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2012 | Avaliação estato-ponderal e da actividade física numa amostra representativa da população adulta portuguesa | Poínhos, Rui; Franchini, Bela; Afonso, Claúdia; Correia, Flora; Teixeira, Vitor Hugo; Moreira, Pedro; Durão, Catarina; Pinho, Olívia; Silva, Diana; Reis, J.P.L.; Veríssimo, M.T.; Almeida, Maria Daniel Vaz de | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2015 | Beverages intake and hydration status in adolescents | Gonçalves, C.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Pinho, Olívia; Graça, Pedro; Moreira, Pedro | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2009 | Biogenic amine contents in hen egg yolk: influence of shelf-life storage | Ramos, Bárbara; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2006 | Biogenic Amines in Portuguese Traditional Foods and Wines: a review | Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2015 | BMI, energy and in the portuguese population | Pinhão, Sílvia; Poinhos, Rui; Afonso, Cláudia; Franchini, Bela; Teixeira, Vitor; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2010 | Brewer's Saccharomyces yeast biomass: characteristics and potential applications | Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia; Vieira, E.; Tavarela, J. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2009 | Brewing practices to maximise levels of catechins and other
compounds with functional properties in Azorean green tea
infusions: comparison with composition of canned green
tea drinks | Petisca, Catarina; Melo, Armindo; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2018 | Can lycopene be considered an effective protection against cardiovascular disease? | Costa Rodrigues, J; Pinho, Olívia; Monteiro, PRR | Artigo em Revista Científica Internacional |
2009 | Caracterização da eficiência anti-radicalar e do teor em compostos fenólicos totais do espinafre da Nova Zelândia (Tetragonia Tetragonioides) | Amaro, Luís; Almeida, I.; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |