Browsing by Author Pinho, Olívia

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Issue DateTitleAuthor(s)Type
2009Multiple pesticide analysis in lettuce by HPLC-Diode arrayMelo, Armindo; Pinho, Olívia; Mansilha, Catarina; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2011Novel methods for food-safety evaluationMelo, A.; Oliveira, B.; Petisca, Catarina; Soares, C.; Mendes, E.; Pinto, E.; Ferreira, Isabel; Fernandes, J.; Faria, M.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Cunha, S.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
2022Nutritional Characterization of Strychnos madagascariensis Fruit Flour Produced by Mozambican Communities and Evaluation of Its Contribution to Nutrient AdequacyChemane, SSI; Ribeiro, M; Pinto, E; Pinho, SCM; Martins, ZS; Agostinho Almeida; Ferreira, IMPLVO; Khan, M; Pinho, Olívia; Susana Casal; Viegas, OlgaArtigo em Revista Científica Internacional
2022Nutritional content of the street food purchased in Chisinau, Moldova: Opportunity for policy actionSousa, S; Albuquerque, G; Gelormini, M; Casal, S; Pinho, Olívia; Damasceno, A; Moreira, Pedro; Breda, João; Lunet, N; Padrão, PatríciaArtigo em Revista Científica Internacional
2020Nutritional value bioactive compounds and antioxidant activity characterization of strychnous madagascariensis fruits from MozambiqueChemane, Sandra.S.; Real, Catarina.Vila.; Casal, Susana; Khan, Maida; Gomes, Ana.M.P; Pinho, Olívia; Viegas, OlgaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2019Nutritional Value of Strychnousmadagascariensis Fruit and FlourChemane, S.; Mendes, E.; Casal, S.; Khan, M.; Pinho, Olívia; Viegas, OlgaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2009O ABC dos geladosPinho, Olívia; Vieira, Elsa; Ferreira, TeresaPublicação Didática
2023Older Adults living in the community of the district of Porto: Social Support Network and food-Related Quality of LifeFernandes, Ana Campos; Bárbara, Pereira; Franchini, Bela; Cunha, Luís; Pinho, Olívia; Morais, CecíliaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2010Optimization of a HE-SPME-GC/MS method for screening of volatile compounds in espresso coffeePetisca, Catarina; Farah, A.; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Livro de Atas de Conferência Nacional
2011Optimization of SPE extraction and chromatographic conditions for polycyclic aromatic hydrocarbons in barbequed muscle foodsViegas, Olga; Pinto, E.; Novo, P.; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2011Optimization of SPE extraction of polycyclic aromatic hydrocarbon in barbequed muscle foodsViegas, Olga; Novo, P.; Mariano, I.; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaArtigo em Livro de Atas de Conferência Nacional
2022Patterns of Street Food Purchase in Cities From Central AsiaSousa, S; de Morais, IL; Albuquerque, G; Gelormini, M; Casal, S; Pinho, Olívia; Motta, C; Damasceno, A; Moreira, Pedro; Breda, João; Lunet, N; Padrão, PatríciaArtigo em Revista Científica Internacional
2022Patterns of street food purchase in cities from Central Asia (vol 9, 925771, 2022) [correction]Sousa, S; de Morais, IL; Albuquerque, G; Gelormini, M; Casal, S; Pinho, Olívia; Motta, C; Damasceno, A; Moreira, Pedro; Breda, João; Lunet N; Padrão, PatríciaOutra Publicação em Revista Científica Internacional
2014Peso medido e peso referido: o que dizem os portuguesesPinhão, Sílvia; Poinhos, Rui; Afonso, Cláudia; Franchini, Bela; Oliveira, Bruno; Teixeira, Vitor Hugo; Moreira, Pedro; Durão, Catarina; Pinho, Olívia; Silva, Diana; Lima Reis, J.P.; Veríssimo, T.I; Almeida, Maria Daniel Vaz de; Correia, FloraResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2015Physical and Chemical Characteristics of Cooked Ham: Effect of Tumbling Time and Modifications during StoragePancrazio, G; Cunha, SC; De Pinho, PG; Loureiro, M; Ferreira, IMPLVO; Pinho, OlíviaArtigo em Revista Científica Internacional
2022Pilot Study to Reduce Added Salt on a University Canteen through the Use of an Innovative Dosage EquipmentFaria, A.P.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Santos, T.; Oliveira, L.; Esteves, S.; Pereira, J.P.; Graça, Pedro; Moreira, Pedro; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2013POLYCYCLIC AROMATIC HYDROCARBONS FORMATION IN DIFFERENT TYPES OF CHARCOAL GRILLED MEATViegas, Olga; Pimentel, Iria; Pancrazio, Gaston; Prucha, Mafalda; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2013Polycyclic aromatic hydrocarbons formation in different types of charcoal grilled meatViegas, Olga; Pancrazio, Gastón; Prucha, Mafalda; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaPoster em Conferência Internacional
2020-06-04Portable device and method of operation thereof for analyzing salt content in foodArminda Alves; Carla Gonçalves; Maria João Pena; José Luís Moreira; Joaquim Gabriel Magalhães Mendes; Pinho, Olívia; Rodolfo MartinsPatente
2023Portuguese typical starter soups: does salt reduction affect perception and sensory quality at university canteen?Dantas, NM; Pinto e Silva, MEM; Martins, ZE; Dutra, RR; Damasceno, KSFDC; Pinho, OlíviaArtigo em Revista Científica Internacional