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Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2022 | Intervention to decrease salt intake and increase adherence to salt recommendations using an innovative device to monitor and control salt use when cooking at home | Santos, Tânia; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Gonçalves, Carla | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2021 | Intervention to decrease salt intake inadequacy using a control device to monitor and control salt use when cooking at home: iMC SALT preliminary results | Gonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Oliveira, L.; Esteves, S.; Norton, P.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2022 | Interventions that successfully reduced adults salt intake: a systematic review | Santos, T.; Moreira, Pedro; Rodrigues, M.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Norton P.; Ndrio A.; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2023 | Iodine intake assessment in the staff of a Porto region university (Portugal): the iMC Salt trial | Machado, A; Goncalves, C; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Silva Santos, T; Rodrigues, M; Norton, P; Bordalo, AA | Artigo em Revista Científica Internacional |
2013 | Knowledge and practices related to added salt in meals by food handlers | Gonçalves, Carla; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Maria; Abreu, Sandra; Moreira, Pedro | Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional |
2014 | Knowledge and Practices Related to Added Salt in Meals by Food Handlers | Gonçalves, C.; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Cristina; Abreu, S.; Moreira, Pedro | Artigo em Revista Científica Nacional |
2014 | Lupin: Nutritional composition and applications in the food industry | Oliveira, L.; Torres, Duarte; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2020 | Macronutrient composition of street food in Central Asia: Bishkek, Kyrgyzstan | Albuquerque, G; de Morais, IL; Gelormini, M; Sousa, S; Casal, S; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro; Breda, J; Lunet, N; Padrão, Patrícia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2006 | Method Optimization by Solid-Phase Microextraction in Combination with GC/MS for Analysis of Beer Volatile Fraction | Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Santos, Lúcia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2019 | Minerals Bioaccessibility in New Bread Formulations | Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2012 | Monitorization of wort and beer proteolysis by size exclusion and
reverse phase liquid chromatography | Moura, Cristina; Almeida, Tiago; Vieira, Elsa; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Carvalho, Beatriz; Brandão, Tiago | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2009 | Multiple pesticide analysis in lettuce by HPLC-Diode array | Melo, Armindo; Pinho, Olívia; Mansilha, Catarina; Ferreira, Isabel | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2011 | Novel methods for food-safety evaluation | Melo, A.; Oliveira, B.; Petisca, Catarina; Soares, C.; Mendes, E.; Pinto, E.; Ferreira, Isabel; Fernandes, J.; Faria, M.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Cunha, S. | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2022 | Nutritional Characterization of Strychnos madagascariensis Fruit Flour Produced by Mozambican Communities and Evaluation of Its Contribution to Nutrient Adequacy | Chemane, SSI; Ribeiro, M; Pinto, E; Pinho, SCM; Martins, ZS; Agostinho Almeida; Ferreira, IMPLVO; Khan, M; Pinho, Olívia; Susana Casal; Viegas, Olga | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Nutritional content of the street food purchased in Chisinau, Moldova: Opportunity for policy action | Sousa, S; Albuquerque, G; Gelormini, M; Casal, S; Pinho, Olívia; Damasceno, A; Moreira, Pedro; Breda, João; Lunet, N; Padrão, Patrícia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | Nutritional value bioactive compounds and antioxidant activity characterization of strychnous madagascariensis fruits from Mozambique | Chemane, Sandra.S.; Real, Catarina.Vila.; Casal, Susana; Khan, Maida; Gomes, Ana.M.P; Pinho, Olívia; Viegas, Olga | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2019 | Nutritional Value of Strychnousmadagascariensis Fruit and Flour | Chemane, S.; Mendes, E.; Casal, S.; Khan, M.; Pinho, Olívia; Viegas, Olga | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2009 | O ABC dos gelados | Pinho, Olívia; Vieira, Elsa; Ferreira, Teresa | Publicação Didática |
2023 | Older Adults living in the community of the district of Porto: Social Support Network and food-Related Quality of Life | Fernandes, Ana Campos; Bárbara, Pereira; Franchini, Bela; Cunha, Luís; Pinho, Olívia; Morais, Cecília | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2010 | Optimization of a HE-SPME-GC/MS method for screening of volatile compounds in espresso coffee | Petisca, Catarina; Farah, A.; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel | Artigo em Livro de Atas de Conferência Nacional |