Browsing by Author Pinho, Olívia

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2022Intervention to decrease salt intake and increase adherence to salt recommendations using an innovative device to monitor and control salt use when cooking at homeSantos, Tânia; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Gonçalves, CarlaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2021Intervention to decrease salt intake inadequacy using a control device to monitor and control salt use when cooking at home: iMC SALT preliminary resultsGonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Oliveira, L.; Esteves, S.; Norton, P.; Moreira, Pedro; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022Interventions that successfully reduced adults salt intake: a systematic reviewSantos, T.; Moreira, Pedro; Rodrigues, M.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Norton P.; Ndrio A.; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2023Iodine intake assessment in the staff of a Porto region university (Portugal): the iMC Salt trialMachado, A; Goncalves, C; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Silva Santos, T; Rodrigues, M; Norton, P; Bordalo, AAArtigo em Revista Científica Internacional
2013Knowledge and practices related to added salt in meals by food handlersGonçalves, Carla; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Maria; Abreu, Sandra; Moreira, PedroArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2014Knowledge and Practices Related to Added Salt in Meals by Food HandlersGonçalves, C.; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Cristina; Abreu, S.; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Nacional
2014Lupin: Nutritional composition and applications in the food industryOliveira, L.; Torres, Duarte; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2020Macronutrient composition of street food in Central Asia: Bishkek, KyrgyzstanAlbuquerque, G; de Morais, IL; Gelormini, M; Sousa, S; Casal, S; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro; Breda, J; Lunet, N; Padrão, PatríciaArtigo em Revista Científica Internacional
2006Method Optimization by Solid-Phase Microextraction in Combination with GC/MS for Analysis of Beer Volatile FractionPinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Santos, LúciaArtigo em Revista Científica Internacional
2019Minerals Bioaccessibility in New Bread FormulationsPinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2012Monitorization of wort and beer proteolysis by size exclusion and reverse phase liquid chromatographyMoura, Cristina; Almeida, Tiago; Vieira, Elsa; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Carvalho, Beatriz; Brandão, TiagoResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2009Multiple pesticide analysis in lettuce by HPLC-Diode arrayMelo, Armindo; Pinho, Olívia; Mansilha, Catarina; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2011Novel methods for food-safety evaluationMelo, A.; Oliveira, B.; Petisca, Catarina; Soares, C.; Mendes, E.; Pinto, E.; Ferreira, Isabel; Fernandes, J.; Faria, M.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Cunha, S.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
2022Nutritional Characterization of Strychnos madagascariensis Fruit Flour Produced by Mozambican Communities and Evaluation of Its Contribution to Nutrient AdequacyChemane, SSI; Ribeiro, M; Pinto, E; Pinho, SCM; Martins, ZS; Agostinho Almeida; Ferreira, IMPLVO; Khan, M; Pinho, Olívia; Susana Casal; Viegas, OlgaArtigo em Revista Científica Internacional
2022Nutritional content of the street food purchased in Chisinau, Moldova: Opportunity for policy actionSousa, S; Albuquerque, G; Gelormini, M; Casal, S; Pinho, Olívia; Damasceno, A; Moreira, Pedro; Breda, João; Lunet, N; Padrão, PatríciaArtigo em Revista Científica Internacional
2020Nutritional value bioactive compounds and antioxidant activity characterization of strychnous madagascariensis fruits from MozambiqueChemane, Sandra.S.; Real, Catarina.Vila.; Casal, Susana; Khan, Maida; Gomes, Ana.M.P; Pinho, Olívia; Viegas, OlgaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2019Nutritional Value of Strychnousmadagascariensis Fruit and FlourChemane, S.; Mendes, E.; Casal, S.; Khan, M.; Pinho, Olívia; Viegas, OlgaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2009O ABC dos geladosPinho, Olívia; Vieira, Elsa; Ferreira, TeresaPublicação Didática
2023Older Adults living in the community of the district of Porto: Social Support Network and food-Related Quality of LifeFernandes, Ana Campos; Bárbara, Pereira; Franchini, Bela; Cunha, Luís; Pinho, Olívia; Morais, CecíliaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2010Optimization of a HE-SPME-GC/MS method for screening of volatile compounds in espresso coffeePetisca, Catarina; Farah, A.; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Livro de Atas de Conferência Nacional