Browsing by Author Pinho, Olívia

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Issue DateTitleAuthor(s)Type
2020Inhibitory effect of vinegars on the formation of polycyclic aromatic hydrocarbons in charcoal-grilled porkCordeiro, T; Viegas, Olga; Silva, M; Martins, ZE; Fernandes, I; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia; Nuno Mateus; Conceicao CalhauArtigo em Revista Científica Internacional
2020Innovative equipment to monitor and control salt usage when cooking at home: IMC SALT research protocol for a randomised controlled trialGonçalves, C.; Silva Santos, T; Abreu, S; Padrão, Patrícia; Graça, Pedro; Oliveira, L; Esteves, S; Norton, P; Moreira, Pedro; Pinho, OlíviaArtigo em Revista Científica Internacional
2021Innovative Equipment to Monitor and Control Salt Usage When Cooking: Acceptance of This New Technology to Healthy Eating PromotionGonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Esteves, S; Oliveira, L; Pinho, OlíviaArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2012Integrated process for extraction of proteins and arabinoxylans from brewer´s spent grain / Processo integrado de extracção de proteínas e arabinoxilanas da dreche cervejeiraSilva, M.; Ferreira, I.M.P.L.V.O.; Rocha, M.A.; Vieira, Elsa; Saraiva, J.; Pinho, OlíviaPatente
2009Interaction between heterocyclic aromatic amines and antioxidants: a food safety challenge (RIC IPG 156/07)Petisca, Catarina; Eça, Rosário; Quelhas, Inês; Melo, Armindo; Viegas, Olga; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2004Interelationships between microbiological, physico-chemical and biochemical properties of Terrincho ewe cheese and contents of biogenic aminesPinho, Olívia; Pintado, Ana; Gomes, Ana; Pintado, Manuela; Malcata, Xavier; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2021Intervenções para a redução do sal em cantinasMota, I.; Padrão, Patrícia; Santos, T.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Nacional
2022Intervention to decrease salt intake and increase adherence to salt recommendations using an innovative device to monitor and control salt use when cooking at homeSantos, Tânia; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Gonçalves, CarlaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2021Intervention to decrease salt intake inadequacy using a control device to monitor and control salt use when cooking at home: iMC SALT preliminary resultsGonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Oliveira, L.; Esteves, S.; Norton, P.; Moreira, Pedro; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022Interventions that successfully reduced adults salt intake: a systematic reviewSantos, T.; Moreira, Pedro; Rodrigues, M.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Norton P.; Ndrio A.; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2023Iodine intake assessment in the staff of a Porto region university (Portugal): the iMC Salt trialMachado, A; Goncalves, C; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Silva Santos, T; Rodrigues, M; Norton, P; Bordalo, AAArtigo em Revista Científica Internacional
2013Knowledge and practices related to added salt in meals by food handlersGonçalves, Carla; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Maria; Abreu, Sandra; Moreira, PedroArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2014Knowledge and Practices Related to Added Salt in Meals by Food HandlersGonçalves, C.; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Cristina; Abreu, S.; Moreira, PedroArtigo em Revista Científica Nacional
2014Lupin: Nutritional composition and applications in the food industryOliveira, L.; Torres, Duarte; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2020Macronutrient composition of street food in Central Asia: Bishkek, KyrgyzstanAlbuquerque, G; de Morais, IL; Gelormini, M; Sousa, S; Casal, S; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro; Breda, J; Lunet, N; Padrão, PatríciaArtigo em Revista Científica Internacional
2006Method Optimization by Solid-Phase Microextraction in Combination with GC/MS for Analysis of Beer Volatile FractionPinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Santos, LúciaArtigo em Revista Científica Internacional
2019Minerals Bioaccessibility in New Bread FormulationsPinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2012Monitorization of wort and beer proteolysis by size exclusion and reverse phase liquid chromatographyMoura, Cristina; Almeida, Tiago; Vieira, Elsa; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Carvalho, Beatriz; Brandão, TiagoResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2009Multiple pesticide analysis in lettuce by HPLC-Diode arrayMelo, Armindo; Pinho, Olívia; Mansilha, Catarina; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2011Novel methods for food-safety evaluationMelo, A.; Oliveira, B.; Petisca, Catarina; Soares, C.; Mendes, E.; Pinto, E.; Ferreira, Isabel; Fernandes, J.; Faria, M.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Cunha, S.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional