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Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2020 | Inhibitory effect of vinegars on the formation of polycyclic aromatic hydrocarbons in charcoal-grilled pork | Cordeiro, T; Viegas, Olga; Silva, M; Martins, ZE; Fernandes, I; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia; Nuno Mateus; Conceicao Calhau | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | Innovative equipment to monitor and control salt usage when cooking at home: IMC SALT research protocol for a randomised controlled trial | Gonçalves, C.; Silva Santos, T; Abreu, S; Padrão, Patrícia; Graça, Pedro; Oliveira, L; Esteves, S; Norton, P; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2021 | Innovative Equipment to Monitor and Control Salt Usage When Cooking: Acceptance of This New Technology to Healthy Eating Promotion | Gonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Esteves, S; Oliveira, L; Pinho, Olívia | Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional |
2012 | Integrated process for extraction of proteins and arabinoxylans from brewer´s spent grain / Processo integrado de extracção de proteínas e arabinoxilanas da dreche cervejeira | Silva, M.; Ferreira, I.M.P.L.V.O.; Rocha, M.A.; Vieira, Elsa; Saraiva, J.; Pinho, Olívia | Patente |
2009 | Interaction between heterocyclic aromatic amines and
antioxidants: a food safety challenge (RIC IPG 156/07) | Petisca, Catarina; Eça, Rosário; Quelhas, Inês; Melo, Armindo; Viegas, Olga; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2004 | Interelationships between microbiological, physico-chemical and biochemical properties of Terrincho ewe cheese and contents of biogenic amines | Pinho, Olívia; Pintado, Ana; Gomes, Ana; Pintado, Manuela; Malcata, Xavier; Ferreira, Isabel | Artigo em Revista Científica Internacional |
2021 | Intervenções para a redução do sal em cantinas | Mota, I.; Padrão, Patrícia; Santos, T.; Pinho, Olívia; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Nacional |
2022 | Intervention to decrease salt intake and increase adherence to salt recommendations using an innovative device to monitor and control salt use when cooking at home | Santos, Tânia; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Gonçalves, Carla | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2021 | Intervention to decrease salt intake inadequacy using a control device to monitor and control salt use when cooking at home: iMC SALT preliminary results | Gonçalves, C.; Santos, T.; Padrão, Patrícia; Abreu, S.; Graça, Pedro; Oliveira, L.; Esteves, S.; Norton, P.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2022 | Interventions that successfully reduced adults salt intake: a systematic review | Santos, T.; Moreira, Pedro; Rodrigues, M.; Padrão, Patrícia; Pinho, Olívia; Norton P.; Ndrio A.; Gonçalves, C. | Artigo em Revista Científica Internacional |
2023 | Iodine intake assessment in the staff of a Porto region university (Portugal): the iMC Salt trial | Machado, A; Goncalves, C; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Silva Santos, T; Rodrigues, M; Norton, P; Bordalo, AA | Artigo em Revista Científica Internacional |
2013 | Knowledge and practices related to added salt in meals by food handlers | Gonçalves, Carla; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Maria; Abreu, Sandra; Moreira, Pedro | Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional |
2014 | Knowledge and Practices Related to Added Salt in Meals by Food Handlers | Gonçalves, C.; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Santos, Cristina; Abreu, S.; Moreira, Pedro | Artigo em Revista Científica Nacional |
2014 | Lupin: Nutritional composition and applications in the food industry | Oliveira, L.; Torres, Duarte; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2020 | Macronutrient composition of street food in Central Asia: Bishkek, Kyrgyzstan | Albuquerque, G; de Morais, IL; Gelormini, M; Sousa, S; Casal, S; Pinho, Olívia; Moreira, Pedro; Breda, J; Lunet, N; Padrão, Patrícia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2006 | Method Optimization by Solid-Phase Microextraction in Combination with GC/MS for Analysis of Beer Volatile Fraction | Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Santos, Lúcia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2019 | Minerals Bioaccessibility in New Bread Formulations | Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2012 | Monitorization of wort and beer proteolysis by size exclusion and
reverse phase liquid chromatography | Moura, Cristina; Almeida, Tiago; Vieira, Elsa; Pinho, Olívia; Ferreira, Isabel; Carvalho, Beatriz; Brandão, Tiago | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2009 | Multiple pesticide analysis in lettuce by HPLC-Diode array | Melo, Armindo; Pinho, Olívia; Mansilha, Catarina; Ferreira, Isabel | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2011 | Novel methods for food-safety evaluation | Melo, A.; Oliveira, B.; Petisca, Catarina; Soares, C.; Mendes, E.; Pinto, E.; Ferreira, Isabel; Fernandes, J.; Faria, M.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Cunha, S. | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |