Browsing by Author Pinho, Olívia

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2013Hydroxymethylfurfural and furfural in different types of beerPrucha, Mafalda; Dias, K.; Ferreira, A.; Viegas, Olga; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2015IMC, ingestão energética e nutricional da população portuguesa adultaPinhão, Sílvia; Poinhos, Rui; Afonso, Cláudia; Franchini, Bela; Oliveira, Bruno; Teixeira, Vitor Hugo; Moreira, Pedro; Durão, C.; Pinho, Olívia; Reis, J.P. Lima; Veríssimo, M.T.; Almeida, Maria Daniel Vaz de; Correia, FloraResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2015IMC, Ingestão Energética e Nutricional da População Portuguesa AdultaPinhão, Sílvia; Poinhos, Rui; Afonso, Cláudia; Franchini, Bela; Oliveira, Bruno; Teixeira, Vitor; Moreira, Pedro; Durão, C; Pinho, Olívia; Silva, Diana; Lima ,Reis JP; Veríssimo, MT; Almeida, Maria Daniel; Correia, FloraArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2022Impact of an innovative equipment to monitor and control salt usage during cooking at home on salt intake and blood pressure: Randomized controlled trial iMC SALTSantos, T.; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Abreu S.; Esteves, S.; Oliveira, L.; Norton, P.; Rodrigues, M.; Ndrio, A.; Gonçalves, C.Artigo em Revista Científica Internacional
2022Impact of an intervention to reduce salt consumption on individual obesity indicatorsSantos, Tânia; Moreira, Pedro; Pinho, Olívia; Padrão, Patrícia; Gonçalves, CarlaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2012Impact of intensive horticulture practices on groundwater content of nitrates, sodium, potassium, and pesticidesMelo, A; Pinto, E; Ana Aguiar; Mansilha, C; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2021Impact of salt reduction on bread on sensory preference and physicochemical parametersMonteiro, C; Martins, ZE; Pinho, Olívia; Gonçalves, CArtigo em Revista Científica Internacional
2018Impact of salt reduction on bread physicochemical properties and crumb colour and structureMonteiro, Célia; Martins, Z.; Pinho, Olívia; Gonçalves, CarlaResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2022In vitro gastric bioaccessibility of avocado peel extract in beef and soy-based burgers and its impact on Helicobacter pylori risk factorsTrujillo-Mayol I.; Viegas, Olga; Sobral M.M.C.; Casas-Forero N.; Fiallos N.; Pastene-Navarrete E.; Faria M.A.; Alarcón-Enos J.; Pinho, Olívia; Ferreira I.M.P.L.V.O.Artigo em Revista Científica Internacional
2021Incorporation of avocado peel extract to reduce cooking-induced hazards in beef and soy burgers: A clean label ingredientTrujillo Mayol, I; Madalena C. Sobral, M; Viegas, Olga; Cunha, SC; Alarcón Enos, J; Pinho, Olívia; Ferreira, IMArtigo em Revista Científica Internacional
2013Influence of B-glucans addition on texture and color of homemade breadBarbosa, Inês; Gallardo, Anabella; Erben, Melina; Henriques, Clarisse; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2008Influence of beer antioxidative properties on the formation of the heterocyclic amine PhIP in grilled beefMelo, Armindo; Costa, Mariana; Eça, Rosário; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2012Influence of charcoal type on polycyclic aromatic hydrocarbonformation in barbequed muscle foodsNovo, P.; Viegas, Olga; Pinho, Olívia; Ferreira, I.M.P.L.V.O.Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
2012Influence of Cultivar and Storage Conditions in Anthocyanin Content and Radical-Scavenging Activity of Strawberry JamsAmaro, L.F.; Soares, M.T.; Pinho, C.; Almeida, I.F.; Ferreira, I.M.P.L.V.O.; Pinho, OlíviaArtigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
2018Influence of diet pattern on bioacessibility and absorption of heterocyclic aromatica amines and polycyclic aromatic hydrocarbonsMartins, Z.; Pinto, E.; Almeida, A.A.; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Internacional
2010INFLUENCE OF DIFFERENT EXTRACTION CONDITIONS AND SAMPLE PRETREATMENTS ON QUANTIFICATION OF NITRATE AND NITRITE IN SPINACH AND LETTUCEPinto, Edgar; Petisca, Catarina; Amaro, Luis; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelArtigo em Revista Científica Internacional
2009Influence of green tea marinades on the formation of heterocyclic aromatic amines and flavour of pan-fried beefQuelhas, Inês; Petisca, Catarina; Viegas, Olga; Melo, Armindo; Pinho, Olívia; Ferreira, IsabelResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2011Influence of processing in food bioactive compoundsCosta, A.; Sousa, A.; Oliveira, B.; Oliveira, C.; Nunes, E.; Ferreira, Isabel; Almeida, I.; Pinho, Olívia; Alves, R.; Casal, S.; Visnevschi-Necrasova, T.Resumo de Comunicação em Conferência Nacional
2013Influence of the addition of B-glucans in the volatiles profile in homemade breadSilva, Ricardo; Erben, Melina; Gallardo, Anabella; Henriques, Clarisse; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional
2009Influence of water characteristics on catechins and other bioactive compounds of Azorean green tea infusionPetisca, Catarina; Melo, Armindo; Ferreira, Isabel; Pinho, OlíviaResumo de Comunicação em Conferência Nacional