Browsing by Author F. Xavier Malcata

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 41 to 58 of 58 < previous 
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2014Physical effects upon whey protein aggregation for nano-coating productionÓscar L. Ramos; Ricardo N. Pereira; Rui Rodrigues; José A. Teixeira; António A. Vicente; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2017Physicochemical, biochemical, microbiological and safety aspects of Pico cheese: assessment throughout maturation and on the final productSandra P. A. Câmara; Airidas Dapkevicius; Henrique J. D. Rosa; Célia C.G. Silva; F. Xavier Malcata; Maria L. N. Enes DapkeviciusArtigo em Revista Científica Internacional
2019Potential of lactic acid bacteria from Pico cheese for starter culture developmentF. Xavier Malcata; Sandra Câmara; A. Dapkevicius; C. Riquelme; R. B. Elias; C. C. G. Silva; M. L. N. E. DapkeviciusArtigo em Revista Científica Internacional
2016Production of whey protein-based aggregates under ohmic heatingF. Xavier Malcata; Ricardo N. Pereira; Rui M. Rodrigues; Óscar L. Ramos; José António Teixeira; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2016Role of Natural Fermented Olives in Health and DiseaseF. Xavier Malcata; C. M. Peres; C. PeresCapítulo ou Parte de Livro
2015Some thoughts from a food science and technology educatorF. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Special issue: 12th International Chemical & Biological Engineering Conference - interfacing bio- and chemical engineeringF. Xavier Malcata; Arminda Alves; Alírio RodriguesOutra Publicação em Revista Científica Internacional
2013Supercritical fluid extraction of carotenoids and chlorophylls a, b and c, from a wild strain of Scenedesmus obliquus for use in food processingA. Catarina Guedes; Maria S. Gião; Ana A. Matias; Ana V. M. Nunes; Manuela E. Pintado; Catarina M. M. Duarte; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Synergy of olive bioactive phytochemicals and probiotic strain in control of Escherichia coliF. Xavier Malcata; C. M. Peres; A. Hernandez-Mendoza; M. R. Bronze; C. PeresArtigo em Revista Científica Internacional
2016Types of cheese - mediumF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Types of cheeses - hardF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Whey and whey powders, principles and applications of dialysisF. Xavier Malcata; Tavares, T.G.Capítulo ou Parte de Livro
2016Whey and whey powders: fermentation of wheyF. Xavier Malcata; Tavares, T.G.Capítulo ou Parte de Livro
2016Whey and whey powders: production and usesF. Xavier Malcata; Ramos, O.L.S.; R. N. Pereira; R. M. Rodrigues; J. A. Teixeira; A. A. VicenteCapítulo ou Parte de Livro
2016Whey and whey powders: protein concentrates and fractionsF. Xavier Malcata; Tavares, T.G.Capítulo ou Parte de Livro
2013Whey proteins as source of bioactive peptides against hypertensionTavares, T.G.; F. Xavier MalcataCapítulo ou Parte de Livro
2013Wool-associated proteolytic bacteria, isolated from Portuguese Merino breedA. Catarina Queiroga; Manuela E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2017ß-Lactoglobulin microparticles obtained by high intensity ultrasound as a potential delivery system for bioactive peptide concentrateF. Xavier Malcata; Tavares, T.; Ramos, O.Artigo em Revista Científica Internacional