Browsing by Author F. Xavier Malcata

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2016Design of bio-based supramolecular structures through self-assembly of α-lactalbumin and lysozymeF. Xavier Malcata; Adenilson A. Monteiro; Márcia R. Monteiro; Ricardo N. Pereira; Renata Diniz; Angélica R. Costa; José A. Teixeira; Álvaro V. Teixeira; Eduardo B. Oliveira; Jane S. Coimbra; Óscar L. Ramos; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2017Design of whey protein nanostructures for incorporation and release of nutraceutical compounds in food.F. Xavier Malcata; Ramos, O.L.S.; Ricardo N. Pereira; Artur Martins; Rui Rodrigues; Clara Fuciños; José A. Teixeira; Lorenzo Pastrana; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2017Development of iron-­rich whey protein hydrogels following application of ohmic heating - Effects of moderate electric fieldsF. Xavier Malcata; Ricardo N. Pereira; Rui M. Rodrigues; Emir Altinok; Oscar L. Ramos; Paola Maresca; Giovanna Ferrari; José A. Teixeira; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2018-11Dinoflagellates and toxin productionF. Xavier Malcata; Joana L. AssunçãoCapítulo ou Parte de Livro
2015Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicityJoana T. Martins; Óscar L. Ramos; Ana C. Pinheiro; Ana I. Bourbon; Hélder D. Silva; Melissa C. Rivera; Miguel A. Cerqueira; Lorenzo Pastrana; F. Xavier Malcata; África Gonzalez-Fernandez; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2016Edible packaging for dairy productsF. Xavier Malcata; Ramos, O.L.S.; R. N. Pereira; J. T. MartinsCapítulo ou Parte de Livro
2012Effect of composition of commercial whey protein preparations upon gelation at various pH valuesÓscar L. Ramos; Joana O. Pereira; Sara I. Silva; Maria M. Amorim; João C. Fernandes; José A. Lopes da Silva; Manuela E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Effect of solvent system on extractability of lipidic components of Scenedesmus obliquus (M2-1) and Gloeothece sp. on antioxidant scavenging capacity thereofF. Xavier Malcata; Helena M. Amaro; Fátima Fernandes; Patrícia Valentão; Paula B. Andrade; Isabel Sousa Pinto; A. Catarina GuedesArtigo em Revista Científica Internacional
2013Effect of technological processing upon the antioxidant capacity of aromatic and medicinal plant infusions: From harvest to packagingMaria S. Gião; Cláudia I. Pereira; Manuela E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Effect of the incorporation of salted additives on probiotic whey cheesesAna Raquel Madureira; José C. Soares; Manuela E. Pintado; Ana M. P. Gomes; Ana Cristina Freitas; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Effect of whey protein purity and glycerol content upon physical properties of edible films manufactured therefromRamos, O.S.; I. Reinas; S. I. Silva; J. C. Fernandes; M. A. Cerqueira; R. N. Pereira; A. A. Vicente; M. F. Poças; M. E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Evaluation of the antioxidant activity of cell extracts from microalgaeA. Catarina Guedes; Maria S. Gião; Rui Seabra; A. C. Silva Ferreira; Paula Tamagnini; Pedro Moradas Ferreira; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2014Evolution of amino acids and biogenic amines throughout storage in sausages made of horse, beef and turkey meatsMohamed A. Rabie; Cidália Peres; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2012Fatty acid composition of non-starch and starch neutral lipid extracts of Portuguese sourdough breadJoão M. Rocha; Paavo J. Kalo; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2018Gloeothece sp. as a nutraceutical source - an improved method of extraction of carotenoids and fatty acidsF. Xavier Malcata; Helena M. Amaro; A. Catarina Guedes; Marco A. C. Preto; Isabel Sousa-PintoArtigo em Revista Científica Internacional
2016In vitro digestion and stability assessment of beta-lactoglobulin/riboflavin nanostructuresF. Xavier Malcata; Daniel A. Madalena; Óscar L. Ramos; Ricardo N. Pereira; Ana I. Bourbon; Ana C. Pinheiro; José A. Teixeira; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2015In vitro evaluation of yacon (Smallanthus sonchifolius) tuber flour prebiotic potentialSérgio Sousa; Jorge Pinto; Cláudia Pereira; F. Xavier Malcata; M. T. Bertoldo Pacheco; Ana M. Gomes; Manuela PintadoArtigo em Revista Científica Internacional
2015Influence of moderate electric fields on gelation of whey protein isolateRui M. Rodrigues; Artur J. Martins; Ramos, O.L.S.; F. Xavier Malcata; José A. Teixeira; António A. Vicente; Ricardo N. PereiraArtigo em Revista Científica Internacional
2016Isolation of a euryhaline microalgal strain, Tetraselmis sp. CTP4, as a robust feedstock for biodiesel productionF. Xavier Malcata; Hugo Pereira; Katkam N. Gangadhar; Peter S. C. . Schulze; Tamára Santos; Carolina Bruno de Sousa; Lisa M. Schueler; Luísa Custódio; Luísa Gouveia; João C. S. Varela; Luísa BarreiraArtigo em Revista Científica Internacional
2016-12Microalgae-based unsaponifiable matter as source of natural antioxidants and metal chelators to enhance the value of wet Tetraselmis chuii biomassF. Xavier Malcata; Katkam N. Gangadhar; Hugo Pereira; Maria João Rodrigues; Luísa Custódio; Luísa Barreira; João VarelaArtigo em Revista Científica Internacional