Skip navigation
Browse
Communities
& Collections
Browse Items by:
Issue Date
Author
Title
Subject
Document Type
Access types
Scientific areas
Scientific areas (cloud format)
Help
Idioma
English
português
Repositório Aberto da Universidade do Porto
Browsing by Author F. Xavier Malcata
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
Title
Issue date
Author
Submit date
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 10 to 29 of 58
< previous
next >
Issue Date
Title
Author(s)
Type
2014
Changes in biogenic amine contents throughout storage of canned fish products
F. Xavier Malcata
;
Mohamed A. Rabie
;
Abbas O. Toliba
;
Abdul Rahman Sulieman
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Characterization of the bacterial biodiversity in Pico cheese (an artisanal Azorean food)
Cristina Riquelme
;
Sandra Câmara
;
Maria de Lurdes N. Enes Dapkevicius
;
Pablo Vinuesa
;
Célia Costa Gomes da Silva
;
F. Xavier Malcata
;
Oldemiro A. Rego
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Cheese: chemistry and microbiology
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Cheese: composition and health effects
F. Xavier Malcata
;
E. Jerónimo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Cheese: processing and sensory properties
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Cheese: types of cheeses - soft
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Design of bio-based supramolecular structures through self-assembly of α-lactalbumin and lysozyme
F. Xavier Malcata
;
Adenilson A. Monteiro
;
Márcia R. Monteiro
;
Ricardo N. Pereira
;
Renata Diniz
;
Angélica R. Costa
;
José A. Teixeira
;
Álvaro V. Teixeira
;
Eduardo B. Oliveira
;
Jane S. Coimbra
;
Óscar L. Ramos
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2017
Design of whey protein nanostructures for incorporation and release of nutraceutical compounds in food.
F. Xavier Malcata
;
Ramos, O.L.S.
;
Ricardo N. Pereira
;
Artur Martins
;
Rui Rodrigues
;
Clara Fuciños
;
José A. Teixeira
;
Lorenzo Pastrana
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2017
Development of iron-rich whey protein hydrogels following application of ohmic heating - Effects of moderate electric fields
F. Xavier Malcata
;
Ricardo N. Pereira
;
Rui M. Rodrigues
;
Emir Altinok
;
Oscar L. Ramos
;
Paola Maresca
;
Giovanna Ferrari
;
José A. Teixeira
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicity
Joana T. Martins
;
Óscar L. Ramos
;
Ana C. Pinheiro
;
Ana I. Bourbon
;
Hélder D. Silva
;
Melissa C. Rivera
;
Miguel A. Cerqueira
;
Lorenzo Pastrana
;
F. Xavier Malcata
;
África Gonzalez-Fernandez
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Edible packaging for dairy products
F. Xavier Malcata
;
Ramos, O.L.S.
;
R. N. Pereira
;
J. T. Martins
Capítulo ou Parte de Livro
2012
Effect of composition of commercial whey protein preparations upon gelation at various pH values
Óscar L. Ramos
;
Joana O. Pereira
;
Sara I. Silva
;
Maria M. Amorim
;
João C. Fernandes
;
José A. Lopes da Silva
;
Manuela E. Pintado
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Effect of solvent system on extractability of lipidic components of Scenedesmus obliquus (M2-1) and Gloeothece sp. on antioxidant scavenging capacity thereof
F. Xavier Malcata
;
Helena M. Amaro
;
Fátima Fernandes
;
Patrícia Valentão
;
Paula B Andrade
;
Isabel Sousa Pinto
;
A. Catarina Guedes
Artigo em Revista Científica Internacional
2013
Effect of technological processing upon the antioxidant capacity of aromatic and medicinal plant infusions: From harvest to packaging
Maria S. Gião
;
Cláudia I. Pereira
;
Manuela E. Pintado
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Effect of the incorporation of salted additives on probiotic whey cheeses
Ana Raquel Madureira
;
José C. Soares
;
Manuela E. Pintado
;
Ana M. P. Gomes
;
Ana Cristina Freitas
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2013
Effect of whey protein purity and glycerol content upon physical properties of edible films manufactured therefrom
Ramos, O.S.
;
I. Reinas
;
S. I. Silva
;
J. C. Fernandes
;
M. A. Cerqueira
;
R. N. Pereira
;
A. A. Vicente
;
M. F. Poças
;
M. E. Pintado
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2013
Evaluation of the antioxidant activity of cell extracts from microalgae
A. Catarina Guedes
;
Maria S. Gião
;
Rui Seabra
;
A. C. Silva Ferreira
;
Paula Tamagnini
;
Pedro Moradas Ferreira
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2014
Evolution of amino acids and biogenic amines throughout storage in sausages made of horse, beef and turkey meats
Mohamed A. Rabie
;
Cidália Peres
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2012
Fatty acid composition of non-starch and starch neutral lipid extracts of Portuguese sourdough bread
João M. Rocha
;
Paavo J. Kalo
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
In vitro digestion and stability assessment of beta-lactoglobulin/riboflavin nanostructures
F. Xavier Malcata
;
Daniel A. Madalena
;
Óscar L. Ramos
;
Ricardo N. Pereira
;
Ana I. Bourbon
;
Ana C. Pinheiro
;
José A. Teixeira
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional