Browsing by Author F. Xavier Malcata

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 10 to 29 of 58 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2014Changes in biogenic amine contents throughout storage of canned fish productsF. Xavier Malcata; Mohamed A. Rabie; Abbas O. Toliba; Abdul Rahman SuliemanArtigo em Revista Científica Internacional
2015Characterization of the bacterial biodiversity in Pico cheese (an artisanal Azorean food)Cristina Riquelme; Sandra Câmara; Maria de Lurdes N. Enes Dapkevicius; Pablo Vinuesa; Célia Costa Gomes da Silva; F. Xavier Malcata; Oldemiro A. RegoArtigo em Revista Científica Internacional
2016Cheese: chemistry and microbiologyF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Cheese: composition and health effectsF. Xavier Malcata; E. JerónimoCapítulo ou Parte de Livro
2016Cheese: processing and sensory propertiesF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Cheese: types of cheeses - softF. Xavier Malcata; J. M. KongoCapítulo ou Parte de Livro
2016Design of bio-based supramolecular structures through self-assembly of α-lactalbumin and lysozymeF. Xavier Malcata; Adenilson A. Monteiro; Márcia R. Monteiro; Ricardo N. Pereira; Renata Diniz; Angélica R. Costa; José A. Teixeira; Álvaro V. Teixeira; Eduardo B. Oliveira; Jane S. Coimbra; Óscar L. Ramos; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2017Design of whey protein nanostructures for incorporation and release of nutraceutical compounds in food.F. Xavier Malcata; Ramos, O.L.S.; Ricardo N. Pereira; Artur Martins; Rui Rodrigues; Clara Fuciños; José A. Teixeira; Lorenzo Pastrana; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2017Development of iron-­rich whey protein hydrogels following application of ohmic heating - Effects of moderate electric fieldsF. Xavier Malcata; Ricardo N. Pereira; Rui M. Rodrigues; Emir Altinok; Oscar L. Ramos; Paola Maresca; Giovanna Ferrari; José A. Teixeira; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2015Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicityJoana T. Martins; Óscar L. Ramos; Ana C. Pinheiro; Ana I. Bourbon; Hélder D. Silva; Melissa C. Rivera; Miguel A. Cerqueira; Lorenzo Pastrana; F. Xavier Malcata; África Gonzalez-Fernandez; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2016Edible packaging for dairy productsF. Xavier Malcata; Ramos, O.L.S.; R. N. Pereira; J. T. MartinsCapítulo ou Parte de Livro
2012Effect of composition of commercial whey protein preparations upon gelation at various pH valuesÓscar L. Ramos; Joana O. Pereira; Sara I. Silva; Maria M. Amorim; João C. Fernandes; José A. Lopes da Silva; Manuela E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Effect of solvent system on extractability of lipidic components of Scenedesmus obliquus (M2-1) and Gloeothece sp. on antioxidant scavenging capacity thereofF. Xavier Malcata; Helena M. Amaro; Fátima Fernandes; Patrícia Valentão; Paula B Andrade; Isabel Sousa Pinto; A. Catarina GuedesArtigo em Revista Científica Internacional
2013Effect of technological processing upon the antioxidant capacity of aromatic and medicinal plant infusions: From harvest to packagingMaria S. Gião; Cláudia I. Pereira; Manuela E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Effect of the incorporation of salted additives on probiotic whey cheesesAna Raquel Madureira; José C. Soares; Manuela E. Pintado; Ana M. P. Gomes; Ana Cristina Freitas; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Effect of whey protein purity and glycerol content upon physical properties of edible films manufactured therefromRamos, O.S.; I. Reinas; S. I. Silva; J. C. Fernandes; M. A. Cerqueira; R. N. Pereira; A. A. Vicente; M. F. Poças; M. E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Evaluation of the antioxidant activity of cell extracts from microalgaeA. Catarina Guedes; Maria S. Gião; Rui Seabra; A. C. Silva Ferreira; Paula Tamagnini; Pedro Moradas Ferreira; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2014Evolution of amino acids and biogenic amines throughout storage in sausages made of horse, beef and turkey meatsMohamed A. Rabie; Cidália Peres; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2012Fatty acid composition of non-starch and starch neutral lipid extracts of Portuguese sourdough breadJoão M. Rocha; Paavo J. Kalo; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2016In vitro digestion and stability assessment of beta-lactoglobulin/riboflavin nanostructuresF. Xavier Malcata; Daniel A. Madalena; Óscar L. Ramos; Ricardo N. Pereira; Ana I. Bourbon; Ana C. Pinheiro; José A. Teixeira; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional