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Repositório Aberto da Universidade do Porto
Browsing by Author F. Xavier Malcata
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Issue Date
Title
Author(s)
Type
2016-12
Microalgae-based unsaponifiable matter as source of natural antioxidants and metal chelators to enhance the value of wet Tetraselmis chuii biomass
F. Xavier Malcata
;
Katkam N. Gangadhar
;
Hugo Pereira
;
Maria João Rodrigues
;
Luísa Custódio
;
Luísa Barreira
;
João Varela
Artigo em Revista Científica Internacional
2012
Microalgae: an alternative as sustainable source of biofuels?
Helena M. Amaro
;
Ângela C. Macedo
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2013
Microalgal biodiesel
H. Pereira
;
H. M. Amaro
;
N. G. Katkam
;
L. Barreira
;
A. Catarina Guedes
;
J. Varela
;
F. Xavier Malcata
Capítulo ou Parte de Livro
2013
Microalgal compounds modulate carcinogenesis in the gastrointestinal tract
Helena M. Amaro
;
Rita Barros
;
A. Catarina Guedes
;
I. Sousa-Pinto
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2014
Novel isolates of lactobacilli from fermented Portuguese olive as potential probiotics
Cátia M. Peres
;
Marta Alves
;
Adrián Hernandez-Mendoza
;
Liliana Moreira
;
Sandra Silva
;
Maria R. Bronze
;
Luís Vilas Boas
;
Cidália Peres
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Olive paste as vehicle for delivery of potential probiotic Lactobacillus plantarum 33
Marta Alves
;
Cátia M. Peres
;
Adrián Hernández-Mendonza
;
F. Xavier Malcata
;
M. Rosário Bronze
;
Cidália Peres
Artigo em Revista Científica Internacional
2013
Optimization of ABTS radical cation assay specifically for determination of antioxidant capacity of intracellular extracts of microalgae and cyanobacteria
A. Catarina Guedes
;
Helena M. Amaro
;
Maria S. Gião
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2014
Physical effects upon whey protein aggregation for nano-coating production
Óscar L. Ramos
;
Ricardo N. Pereira
;
Rui Rodrigues
;
José A. Teixeira
;
António A. Vicente
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2017
Physicochemical, biochemical, microbiological and safety aspects of Pico cheese: assessment throughout maturation and on the final product
Sandra P. A. Câmara
;
Airidas Dapkevicius
;
Henrique J. D. Rosa
;
Célia C.G. Silva
;
F. Xavier Malcata
;
Maria L. N. Enes Dapkevicius
Artigo em Revista Científica Internacional
2019
Potential of lactic acid bacteria from Pico cheese for starter culture development
F. Xavier Malcata
;
Sandra Câmara
;
A. Dapkevicius
;
C. Riquelme
;
R. B. Elias
;
C. C. G. Silva
;
M. L. N. E. Dapkevicius
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Production of whey protein-based aggregates under ohmic heating
F. Xavier Malcata
;
Ricardo N. Pereira
;
Rui M. Rodrigues
;
Óscar L. Ramos
;
José António Teixeira
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Role of Natural Fermented Olives in Health and Disease
F. Xavier Malcata
;
C. M. Peres
;
C. Peres
Capítulo ou Parte de Livro
2015
Some thoughts from a food science and technology educator
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Special issue: 12th International Chemical & Biological Engineering Conference - interfacing bio- and chemical engineering
F. Xavier Malcata
;
Arminda Alves
;
Alírio Rodrigues
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
2013
Supercritical fluid extraction of carotenoids and chlorophylls a, b and c, from a wild strain of Scenedesmus obliquus for use in food processing
A. Catarina Guedes
;
Maria S. Gião
;
Ana A. Matias
;
Ana V. M. Nunes
;
Manuela E. Pintado
;
Catarina M. M. Duarte
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Synergy of olive bioactive phytochemicals and probiotic strain in control of Escherichia coli
F. Xavier Malcata
;
C. M. Peres
;
A. Hernandez-Mendoza
;
M. R. Bronze
;
C. Peres
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Types of cheese - medium
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Types of cheeses - hard
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Whey and whey powders, principles and applications of dialysis
F. Xavier Malcata
;
Tavares, T.G.
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Whey and whey powders: fermentation of whey
F. Xavier Malcata
;
Tavares, T.G.
Capítulo ou Parte de Livro