Browsing by Author F. Xavier Malcata

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 24 to 43 of 58 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2015Effect of the incorporation of salted additives on probiotic whey cheesesAna Raquel Madureira; José C. Soares; Manuela E. Pintado; Ana M. P. Gomes; Ana Cristina Freitas; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Effect of whey protein purity and glycerol content upon physical properties of edible films manufactured therefromRamos, O.S.; I. Reinas; S. I. Silva; J. C. Fernandes; M. A. Cerqueira; R. N. Pereira; A. A. Vicente; M. F. Poças; M. E. Pintado; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Evaluation of the antioxidant activity of cell extracts from microalgaeA. Catarina Guedes; Maria S. Gião; Rui Seabra; A. C. Silva Ferreira; Paula Tamagnini; Pedro Moradas Ferreira; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2014Evolution of amino acids and biogenic amines throughout storage in sausages made of horse, beef and turkey meatsMohamed A. Rabie; Cidália Peres; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2012Fatty acid composition of non-starch and starch neutral lipid extracts of Portuguese sourdough breadJoão M. Rocha; Paavo J. Kalo; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2016In vitro digestion and stability assessment of beta-lactoglobulin/riboflavin nanostructuresF. Xavier Malcata; Daniel A. Madalena; Óscar L. Ramos; Ricardo N. Pereira; Ana I. Bourbon; Ana C. Pinheiro; José A. Teixeira; António A. VicenteArtigo em Revista Científica Internacional
2015In vitro evaluation of yacon (Smallanthus sonchifolius) tuber flour prebiotic potentialSérgio Sousa; Jorge Pinto; Cláudia Pereira; F. Xavier Malcata; M. T. Bertoldo Pacheco; Ana M. Gomes; Manuela PintadoArtigo em Revista Científica Internacional
2015Influence of moderate electric fields on gelation of whey protein isolateRui M. Rodrigues; Artur J. Martins; Ramos, O.L.S.; F. Xavier Malcata; José A. Teixeira; António A. Vicente; Ricardo N. PereiraArtigo em Revista Científica Internacional
2016Isolation of a euryhaline microalgal strain, Tetraselmis sp. CTP4, as a robust feedstock for biodiesel productionF. Xavier Malcata; Hugo Pereira; Katkam N. Gangadhar; Peter S. C. . Schulze; Tamára Santos; Carolina Bruno de Sousa; Lisa M. Schueler; Luísa Custódio; Luísa Gouveia; João C. S. Varela; Luísa BarreiraArtigo em Revista Científica Internacional
2019Mathematics for Enzyme Reaction Kinetics and Reactor PerformanceF. Xavier MalcataLivro
2016-12Microalgae-based unsaponifiable matter as source of natural antioxidants and metal chelators to enhance the value of wet Tetraselmis chuii biomassF. Xavier Malcata; Katkam N. Gangadhar; Hugo Pereira; Maria João Rodrigues; Luísa Custódio; Luísa Barreira; João VarelaArtigo em Revista Científica Internacional
2012Microalgae: an alternative as sustainable source of biofuels?Helena M. Amaro; Ângela C. Macedo; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Microalgal biodieselH. Pereira; H. M. Amaro; N. G. Katkam; L. Barreira; A. Catarina Guedes; J. Varela; F. Xavier MalcataCapítulo ou Parte de Livro
2013Microalgal compounds modulate carcinogenesis in the gastrointestinal tractHelena M. Amaro; Rita Barros; A. Catarina Guedes; I. Sousa-Pinto; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2014Novel isolates of lactobacilli from fermented Portuguese olive as potential probioticsCátia M. Peres; Marta Alves; Adrián Hernandez-Mendoza; Liliana Moreira; Sandra Silva; Maria R. Bronze; Luís Vilas Boas; Cidália Peres; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2015Olive paste as vehicle for delivery of potential probiotic Lactobacillus plantarum 33Marta Alves; Cátia M. Peres; Adrián Hernández-Mendonza; F. Xavier Malcata; M. Rosário Bronze; Cidália PeresArtigo em Revista Científica Internacional
2013Optimization of ABTS radical cation assay specifically for determination of antioxidant capacity of intracellular extracts of microalgae and cyanobacteriaA. Catarina Guedes; Helena M. Amaro; Maria S. Gião; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2014Physical effects upon whey protein aggregation for nano-coating productionÓscar L. Ramos; Ricardo N. Pereira; Rui Rodrigues; José A. Teixeira; António A. Vicente; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2017Physicochemical, biochemical, microbiological and safety aspects of Pico cheese: assessment throughout maturation and on the final productSandra P. A. Câmara; Airidas Dapkevicius; Henrique J. D. Rosa; Célia C.G. Silva; F. Xavier Malcata; Maria L. N. Enes DapkeviciusArtigo em Revista Científica Internacional
2019Potential of lactic acid bacteria from Pico cheese for starter culture developmentF. Xavier Malcata; Sandra Câmara; A. Dapkevicius; C. Riquelme; R. B. Elias; C. C. G. Silva; M. L. N. E. DapkeviciusArtigo em Revista Científica Internacional