Skip navigation
Browse
Communities
& Collections
Browse Items by:
Issue Date
Author
Title
Subject
Document Type
Access types
Scientific areas
Scientific areas (cloud format)
Help
Idioma
English
português
Repositório Aberto da Universidade do Porto
Browsing by Author F. Xavier Malcata
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
Title
Issue date
Author
Submit date
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 2 to 21 of 58
< previous
next >
Issue Date
Title
Author(s)
Type
2020
Anti-Hepatocellular Carcinoma (HepG2) Activities of Monoterpene Hydroxy Lactones Isolated from the Marine Microalga Tisochrysis Lutea
F. Xavier Malcata
;
Katkam N. Gangadhar
;
Maria João Rodrigues
;
Hugo Pereira
;
Helena Gaspar
;
Luísa Barreira
;
João Varela
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Antioxidant properties of sterilized yacon (Smallanthus sonchifolius) tuber flour
Sérgio Sousa
;
Jorge Pinto
;
César Rodrigues
;
Maria Gião
;
Cláudia Pereira
;
Freni Tavaria
;
F. Xavier Malcata
;
Ana Gomes
;
M. T. Bertoldo Pacheco
;
Manuela Pintado
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Application of microalgae protein to aquafeed
F. Xavier Malcata
;
A. C. Guedes
;
Isabel Sousa Pinto
Capítulo ou Parte de Livro
2013
Applications of Spent Biomass
Guedes, AC
;
Amaro, HM
;
Sousa Pinto, I
;
F. Xavier Malcata
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Assessment and comparison of the properties of biodiesel synthesized from three different types of wet microalgal biomass
Katkam N. Gangadhar
;
Hugo Pereira
;
Hermínio P. Diogo
;
Rui M. Borges dos Santos
;
B. L. A. Prabhavathi Devi
;
R. B. N. Prasad
;
Luísa Custódio
;
F. Xavier Malcata
;
João Varela
;
Luísa Barreira
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Behavior of the complex micro-ecology in maize and rye flour and mother-dough for Broa throughout storage
F. Xavier Malcata
;
João M. Rocha
Artigo em Revista Científica Internacional
2013
Bioactive Carotenoids from Microalgae
Catarina Guedes, A
;
Helena M Amaro
;
Isabel Sousa-Pinto
;
F. Xavier Malcata
Capítulo ou Parte de Livro
2017-12
Biotechnological and Pharmacological Applications of Biotoxins and Other Bioactive Molecules from Dinoflagellates
F. Xavier Malcata
;
Assunção, J.
;
A. Catarina Guedes
Artigo em Revista Científica Internacional
2014
Changes in biogenic amine contents throughout storage of canned fish products
F. Xavier Malcata
;
Mohamed A. Rabie
;
Abbas O. Toliba
;
Abdul Rahman Sulieman
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Characterization of the bacterial biodiversity in Pico cheese (an artisanal Azorean food)
Cristina Riquelme
;
Sandra Câmara
;
Maria de Lurdes N. Enes Dapkevicius
;
Pablo Vinuesa
;
Célia Costa Gomes da Silva
;
F. Xavier Malcata
;
Oldemiro A. Rego
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Cheese: chemistry and microbiology
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Cheese: composition and health effects
F. Xavier Malcata
;
E. Jerónimo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Cheese: processing and sensory properties
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Cheese: types of cheeses - soft
F. Xavier Malcata
;
J. M. Kongo
Capítulo ou Parte de Livro
2016
Design of bio-based supramolecular structures through self-assembly of α-lactalbumin and lysozyme
F. Xavier Malcata
;
Adenilson A. Monteiro
;
Márcia R. Monteiro
;
Ricardo N. Pereira
;
Renata Diniz
;
Angélica R. Costa
;
José A. Teixeira
;
Álvaro V. Teixeira
;
Eduardo B. Oliveira
;
Jane S. Coimbra
;
Óscar L. Ramos
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2017
Design of whey protein nanostructures for incorporation and release of nutraceutical compounds in food.
F. Xavier Malcata
;
Ramos, O.L.S.
;
Ricardo N. Pereira
;
Artur Martins
;
Rui Rodrigues
;
Clara Fuciños
;
José A. Teixeira
;
Lorenzo Pastrana
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2017
Development of iron-rich whey protein hydrogels following application of ohmic heating - Effects of moderate electric fields
F. Xavier Malcata
;
Ricardo N. Pereira
;
Rui M. Rodrigues
;
Emir Altinok
;
Oscar L. Ramos
;
Paola Maresca
;
Giovanna Ferrari
;
José A. Teixeira
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2015
Edible bio-based nanostructures: delivery, absorption and potential toxicity
Joana T. Martins
;
Óscar L. Ramos
;
Ana C. Pinheiro
;
Ana I. Bourbon
;
Hélder D. Silva
;
Melissa C. Rivera
;
Miguel A. Cerqueira
;
Lorenzo Pastrana
;
F. Xavier Malcata
;
África Gonzalez-Fernandez
;
António A. Vicente
Artigo em Revista Científica Internacional
2016
Edible packaging for dairy products
F. Xavier Malcata
;
Ramos, O.L.S.
;
R. N. Pereira
;
J. T. Martins
Capítulo ou Parte de Livro
2012
Effect of composition of commercial whey protein preparations upon gelation at various pH values
Óscar L. Ramos
;
Joana O. Pereira
;
Sara I. Silva
;
Maria M. Amorim
;
João C. Fernandes
;
José A. Lopes da Silva
;
Manuela E. Pintado
;
F. Xavier Malcata
Artigo em Revista Científica Internacional