Showing results 198 to 217 of 217
< previous
Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2018 | The association between 25(OH)D levels, frailty status and adiposity indices in older adults | Santos, A.R.S.; Afonso, Cláudia; Santos, Alejandro; Borges, Nuno; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Fonseca, I; Amaral, Teresa | Artigo em Revista Científica Internacional |
2018 | The association between 25(OH)D levels, frailty status and obesity indices in older adults | Sousa Santos, AR; Afonso, Cláudia; Santos, Alejandro; Borges, Nuno; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Fonseca, I; Amaral, Teresa | Artigo em Revista Científica Internacional |
2010 | The Informal Networks in Food Procurement by Older People: A Cross European Comparison | Turrini, Aida; D'Addezio, Laura; Maccati, Fabrizia; Davy, Brenda M.; Arber, Sara; Davidson, Kate; Grunert, Klaus; Schuhmacher, Birgit; Pfau, Cornelie; Kozlowska, Katarzyna; Szczecinska, Anna; Morais, Cecília; Afonso, Cláudia; et al | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | The promotion of school lunch: evaluation of meal satisfaction reported by students and social profile of school | Silva, B.; Teixeira, B.; Ávila, H.; Afonso, Cláudia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2019 | The relationship between health self-perception, food consumption and nutritional status among Portuguese older adults | Babo, M.; Poínhos, Rui; Franchini, Bela; Afonso, Cláudia; Oliveira, Bruno; Almeida, Maria Daniel Vaz de | Artigo em Revista Científica Internacional |
2013 | Tremoço (Lupinus albus): composição nutricional, propriedades nutraceuticas e aplicações na indústria alimentar | Oliveira, Leandro; Afonso, Cláudia; Pinho, Olívia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2024 | Trends in ultra-processed food availability and its association with diet-related noncommunicable disease health indicators in the Portuguese population | Araújo, Taissa; de Moraes, MM; Afonso, Cláudia; Rodrigues, Sara | Artigo em Revista Científica Internacional |
2023 | Trends in ultra-processed food consumption in Portugal | Araújo,Taissa Pereira de; Moraes, Milena Miranda de; Afonso, Cláudia; Rodrigues, Sara | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2021 | Ultra-Processed Food Availability and Noncommunicable Diseases: A Systematic Review | de Araújo, TP; de Moraes, MM; Magalhães, V; Afonso, Cláudia; Santos, Cristina; Rodrigues, Sara | Artigo em Revista Científica Internacional |
2023 | Ultra-processed food consumption deteriorates the profile of micronutrients consumed by Portuguese adults and elderly: the UPPER project | Antoniazzi, L; de Miranda, RC; Rauber, F; de Moraes, MM; Afonso, Cláudia; Santos, Cristina; Lopes, C.; Rodrigues, Sara; Levy, RB | Artigo em Revista Científica Internacional |
2023 | Ultra-Processed Food Literacy Intervention: A School Randomised Pilot Trial in Portugal | Araújo, Taissa; Moraes, M.; Afonso, Cláudia; Rodrigues, Sara | Artigo em Revista Científica Internacional |
2022 | Urinary sodium excretion and adherence to the mediterranean diet in older adults | Moreira S.; Moreira, Pedro; Sousa, Ana; Guerra, Rita; Afonso, Cláudia; Santos, Alejandro; Borges, Nuno; Amaral, Teresa; Padrão, Patrícia | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | Versão curta do "mini-nutritional assessment": proposta de alteração para reduzir a subestimação do risco de desnutrição | Poínhos, Rui; Oliveira, B.M.P.M.; Sorokina, A.; Franchini, Bela; Afonso, Cláudia; Almeida, Maria Daniel Vaz de | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2016 | Vitamin D deficiency and associated factors among Portuguese older adults - preliminary data from Nutrition UP 65 | Álvares, Luísa; Amaral, Teresa; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Afonso, Cláudia; Sousa, Ana; Ferro, Graça; Martins, Cátia; Santos, Alejandro; Borges, Nuno | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2017 | Vitamin D Status And Associated Factors Among Portuguese Older Adults: Results From The Nutrition Up 65 Study | Santos, Alejandro; Amaral, Teresa; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Afonso, Cláudia; Guerra, Rita; Álvares, L.; Sousa, Ana; Borges, Nuno | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2017 | Vitamin D Status And Associated Factors Among Portuguese Older Adults: Results From The Nutrition Up 65 Study | Santos, Alejandro; Amaral, Teresa; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Afonso, Cláudia; Guerra, RS; Alvares, L; Sousa, AS; Borges, Nuno | Artigo em Revista Científica Internacional |
2018 | Vitamin D status and functional parameters: A cross-sectional study in an older population | Mendes, J; Santos, Alejandro; Borges, Nuno; Afonso, Cláudia; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Negrão, R; Amaral, Teresa | Artigo em Revista Científica Internacional |
2018 | Weakness: The most frequent criterion among pre-frail and frail older Portuguese | Sousa Santos, AR; Afonso, Cláudia; Moreira, Pedro; Padrão, Patrícia; Santos, Alejandro; Borges, Nuno; Amaral, Teresa | Artigo em Revista Científica Internacional |
2014 | Weight, height and BMI self-reported and assessed: What Portuguese said | Pinhão, Sílvia; Poinhos, Rui; Franchini, Bela; Afonso, Cláudia; Moreira, Pedro; Teixeira, Vitor Hugo; Pinho, Olívia; Silva, Diana; Reis, JPL; Veríssimo, M.T.; Oliveira, Bruno; Almeida, Maria Daniel Vaz de; Correia, Flora | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2021 | Which food groups should be promoted to inscrease adherence to the Mediterranean Diet? A contribution towards targeting interventions for specific groups in the Portuguese population | Teixeira, B.; Poínhos, Rui; Rodrigues, Sara; Oliveira, B.M.P.M.; Afonso, Cláudia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |