Showing results 44 to 63 of 217
< previous
next >
Issue Date | Title | Author(s) | Type |
2021 | Caracterização da oferta alimentar de menus para estudantes em Restauração Pública | Campos, Mariana; Rocha, Ada; Viegas, Cláudia; Teixeira, Beatriz; Afonso, Cláudia | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2017 | Caracterização das práticas de segurança alimentar de utentes de apoio domiciliário numa zona rural de Portugal | Cruz, A.; Pinto, A.P.; Oliveira, B.M.P.M.; Araújo, S.; Malheiro, C.; Afonso, Cláudia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2022 | Caracterização e avaliação qualitativa da oferta alimentar dirigida a estudantes em estabelecimentos de restauração pública na proximidade de instituições de ensino | Campos, Mariana; Teixeira, Beatriz; Poínhos, Rui; Rocha, Ada; Viegas, C.; Afonso, Cláudia | Artigo em Revista Científica Nacional |
2018 | Cardiovascular Risk Factors Are Correlated with Low Cognitive Function among Older Adults Across Europe Based on The SHARE Database | Lourenco, J; Serrano, A; Alice Santos Silva; Gomes, M; Afonso, Cláudia; Freitas, P; Constança Paúl; Costa, E | Artigo em Revista Científica Internacional |
2017 | Cerca o que te faz bem: promoção de hábitos alimentares e culinária saudável | Teixeira, B.; Lopes, P.; OLiveira, G.; Afonso, Cláudia | Capítulo ou Parte de Livro |
2020 | Characterization of food consumption of students at school and outside school | Rebelo, J.; Santos, Cristina; Teixeira, B.; Poínhos, Rui; Afonso, Cláudia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2021 | Characterization of lifestyles and anthropometric assessment of students from preschool to secondary education in a private education institution | Guimarães, M.E.; Teixeira, B.; Poínhos, Rui; Afonso, Cláudia | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2021 | Characterization of menus for students in public restaurants in the areas surrounding educational establishments | Barracosa, R.; Campos, M.; Ferreira, M.; Ramos, S.; Vieira, É.; Afonso, Cláudia; Rocha, Ada | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2022 | Characterization of take-away/delivery menus during the second lockdown in Portugal | Branco, Ana R.; Coelho, Ana C.; Costa, Roberta; Gaspar, Marta; Leça, Bruna; Pereira, Filipa; Pinto, Leonor; Ribeiro, Rita; Afonso, Cláudia; Rocha, Ada | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2018 | Childhood obesity and reduction of hours of sleep: results from cross-sectional study | Marques, G; Matos, M; Afonso, Cláudia; Conceicao, AP; Martins, T; Pinto, S; Festas, C; Pinheiro, AR | Artigo em Revista Científica Internacional |
2021 | Children's menus in shopping centre restaurants: a multicentric study | Viegas, C.; Lima, J.; Afonso, Cláudia; Toth, A.J.; Bálint Illés, C.; Bittsánszky, A.; Šatali, Z.; Vidaek Filipec, S; Fabijanic, V.; Duran, S.; Torres, J.A.; Spinelli, M.; Matias, A.; Souza Pinto, A.M.; Rocha, Ada | Artigo em Revista Científica Internacional |
2020 | Children-Menus in Restaurants: A Qualitative study comparing Portugal and Brasil | Lima, João.P.M.; Afonso, Cláudia; Viegas, Cláudia; Mateus, Maria.P; Spinelli, Mônica; Matias, Andrea; Pinto, Ana .M.S.; Rocha, Ada | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2020 | Children-menus in restaurants: a qualitative study comparing Portugal and Brazil | Lima, J.P.; Afonso, Cláudia; Viegas, C.; Mateus, M.P.; Spinelli, M.; Pinto, A.M.S.; Rocha, Ada | Resumo de Comunicação em Conferência Nacional |
2014 | Circadian energy intake of the Portuguese | Pinhão, Sílvia; Poinhos, Rui; Afonso, Cláudia; Moreira, Pedro; Teixeira, Vitor Hugo; Durão, Catarina; Pinho, Olívia; Silva, Diana; Lima Reis, J.P.; Veríssimo, M.T.; Oliveira, Bruno; Gonçalves, S.; Melim, D.; Almeida, Maria Daniel Vaz de; Correia, Flora | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2018 | Coexistence of sarcopenia, frailty, undernutrition and obesity in a representative sample of the Portuguese elderly population | Santos, A.R.S.; Afonso, Cláudia; Borges, Nuno; Santos, Alejandro; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Amaral, Teresa | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2023 | Comparação da oferta Alimentar do Almoço em contexto de creche com as recomendações para crianças dos 0 aos 3 Anos: Resultados do projeto creche com sabor e Saúde - C2S | Nova, Lúcia; Teixeira, Beatriz; Coelho, Beatriz Cidade; Dias, Inês; Conceição, Mariana; Pita, Olívia; Jorge, Ana Verdasca; Ferreira, Liliana; Rocha, Ada; Santos, Cristina; Rodrigues, Sara; Afonso, Cláudia; Gonçalves, Ana | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2019 | Comparison of Portuguese and Turkish older adults' nutritional status assessed by MNA-FF | Oliveira, B.M.P.M.; Öztürk, M.E.; Poínhos, Rui; Afonso, Cláudia; Ayhan, N,.Y.; Almeida, Maria Daniel Vaz de | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2020 | Comparison of Portuguese and Turkish older adults' nutritional status assessed by MNA-FF | Bruno M P M Oliveira; Ozturk, ME; Poínhos, Rui; Afonso, Cláudia; Ayhan, NY; Almeida, Maria Daniel Vaz de | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2022 | Consumption of ultra-processed foods and adherence to the Mediterranean Diet Pattern and Portuguese adults and elderly: the UPPER Project | Moraes, Milena; Oliveira, B.M.P.M.; Afonso, Cláudia; Santos, Cristina; Torres, Duarte; Lopes, C.; Miranda, R.; Rauber, F.; Antoniazzi, L.; Levy, R.; Rodrigues, Sara | Resumo de Comunicação em Conferência Internacional |
2021 | Consumption of ultra-processed foods and non-communicable diseases-related nutrient profile in Portuguese adults and elderly (2015-2016): The Upper project | De Miranda, RC; Rauber, F; De Moraes, MM; Afonso, Cláudia; Santos, Cristina; Rodrigues, Sara; Levy, RB | Artigo em Revista Científica Internacional |