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2018Algal spent biomass - a pool of applications (Cap. 10)Francisco Xavier Malcata; A. Catarina Guedes; Helena M. Amaro; Isabel Sousa PintoCapítulo ou Parte de Livro
2017-12Biotechnological and Pharmacological Applications of Biotoxins and Other Bioactive Molecules from DinoflagellatesF. Xavier Malcata; Assunção, J.; A. Catarina GuedesArtigo em Revista Científica Internacional
2015Effect of solvent system on extractability of lipidic components of Scenedesmus obliquus (M2-1) and Gloeothece sp. on antioxidant scavenging capacity thereofF. Xavier Malcata; Helena M. Amaro; Fátima Fernandes; Patrícia Valentão; Paula B Andrade; Isabel Sousa Pinto; A. Catarina GuedesArtigo em Revista Científica Internacional
2013Evaluation of the antioxidant activity of cell extracts from microalgaeA. Catarina Guedes; Maria S. Gião; Rui Seabra; A. C. Silva Ferreira; Paula Tamagnini; Pedro Moradas Ferreira; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2018Gloeothece sp. as a Nutraceutical Source - An Improved Method of Extraction of Carotenoids and Fatty AcidsFrancisco Xavier Malcata; Helena M. Amaro; A. Catarina Guedes; Marco A. C. Preto; Isabel Sousa PintoArtigo em Revista Científica Internacional
2013Microalgal biodieselH. Pereira; H. M. Amaro; N. G. Katkam; L. Barreira; A. Catarina Guedes; J. Varela; F. Xavier MalcataCapítulo ou Parte de Livro
2013Microalgal compounds modulate carcinogenesis in the gastrointestinal tractHelena M. Amaro; Rita Barros; A. Catarina Guedes; I. Sousa-Pinto; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Optimization of ABTS radical cation assay specifically for determination of antioxidant capacity of intracellular extracts of microalgae and cyanobacteriaA. Catarina Guedes; Helena M. Amaro; Maria S. Gião; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional
2013Supercritical fluid extraction of carotenoids and chlorophylls a, b and c, from a wild strain of Scenedesmus obliquus for use in food processingA. Catarina Guedes; Maria S. Gião; Ana A. Matias; Ana V. M. Nunes; Manuela E. Pintado; Catarina M. M. Duarte; F. Xavier MalcataArtigo em Revista Científica Internacional